12 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Welke transformatie ondergaan de nummers van Within Temptation?

Sharon Den Adel - Within Temptation
© Medialaan/VTM

Maandag 30 april wordt in Liefde Voor Muziek het zwaardere werk bovengehaald met het repertoire van Sharon den Adel en Within Temptation. Sharon liet de voorbije weken een diepe indruk na met haar loepzuivere stem en krachtige covers. Maar hoe klinken haar Within Temptation songs als ze van alle ronkende gitaren worden ontdaan?

Met Within Temptation schuimde Sharon niet alleen heel Europa, maar ook de grootste festivals af. Op archiefbeelden zien de artiesten hoe zelfs Dave Grohl van Foo Fighters het enkele jaren geleden warm kreeg van Sharons stem, die hij vergelijkt met Kate Bush. Beelden van het Woodstock festival in Polen tonen dan weer hoe Sharon 1 miljoen toeschouwers op haar hand kreeg met ‘Paradise’. Dat nummer brengt ook Niels Destadsbader maandag, zij het voor een iets intiemer publiek. Dat Niels aan Liefde voor Muziek een nieuwe plaat vol Nederlandstalige radiohits overhoudt, staat volgens collega Sarah Bettens vast.

Nog koudere ‘Ice Queen’

Dé grote doorbraak van Within Temptation kwam er met ‘Ice Queen’, het nummer waar Jasper Steverlinck mee uitpakt. “Ik heb geprobeerd om de ice queen nóg kouder te maken. Nóg mysterieuzer”, teaset hij. Deze versie klinkt volgens Sharon beter als het origineel. K’s Choice kleedt nadien de hit ‘Stand My Ground’ helemaal uit. Met hun herkenbare sound zetten broer en zus de song helemaal naar hun hand. Dat doet ook Cocojr. met ‘Utopia’. Het catchy refrein roept bij hem beelden op van orkanen, New Orleans en de Caraïben. En die vertaalt hij in een zuiders ritme.

Helmut Lotti laat de Elvis vibe dit keer achterwege en focust op de voor hem wondermooie tekst van ‘All I Need’. “Dit is een liefdesliedje waarin het woord ‘love’ niet voorkomt. Ongelofelijk knap!” Met zijn breekbare versie laat Helmut een andere kant van zichzelf zien. Wie ook alweer uit haar comfortzone treedt is Silvy. Bij haar engelenjurk en dito stem hoort een magische versie van ‘In And Out of Love’, de hit die Sharon met dj Armin Van Buuren had en veel voor haar betekent. “Kippenvel. Metershoog”, klinkt het.

Sharon sluit haar feestavond af met een tribute aan haar idool Janis Joplin. Ze ontroert met The Rose in de versie van Bette Midler, de titelsong van de film over Joplin. “Voor mij is dit de mooiste tekst die ooit is geschreven.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today