13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Stephanie Planckaert: “Hij heeft het daar nog altijd lastig mee”

Foto: VRT

De familieband van de Planckaerts is toch wel erg bijzonder. Er zijn maar weinig gezinnen die zoveel met elkaar samen doen als zij, en waarvan iedereen elkaars beste vriend of vriendin is. Maar dat is wat hen echt gelukkig maakt, en zeker Stephanie.

“Maar ik word ook gelukkig van samen lachen om iets, of filmpjes bekijken van toen de kinderen klein waren. Dat is ook mijn grootste angst in mijn leven: dat ik geen goeie band meer met mijn kinderen zou hebben. Dat we elkaar niet meer begrijpen. Je hoort zo vaak dat het niet meer botert tussen ouders en hun kinderen in de tienertijd”, klinkt het bij Stephanie in Dag Allemaal.

Tussen Eddy en Christa loopt het nog altijd meer dan goed, maar tussen Christopher zijn ouders liep het ook even moeilijk toen Christopher 18 was.

“Hij heeft het daar lastig mee gehad en nog steeds. Zowel hij als zijn ouders worstelen nog met schuldgevoelens tegenover elkaar, ze hebben ook allemaal spijt van sommige dingen die ze tegen elkaar hebben gezegd. Ze kunnen daar wel open over praten, gelukkig.”

Praten in het gezin, dat is ook bij Stephanie en Christopher erg belangrijk en dat proberen ze ook te doen. “We doen er alles aan om dat soort situaties te voorkomen. Ik probeer heel open te communiceren en mezelf als ouder niet boven mijn kinderen te stellen. Maar ze moeten wel luisteren. Maar respect is iets wat je moet verdienen en niet zomaar opeisen. Soms heb ik heel drukke dagen en dan moet ik ook eens sorry zeggen tegen Elara als ik geen zin heb om iets te doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today