16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Studio 100 Zomerfestival en Lekker Klassiek sluiten de zomer af in stijl

Studio 100

Zaterdag sloten het Studio 100 Zomerfestival en het culinair festival Lekker Klassiek de zomer op een spetterende manier af in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Het Studio 100 Zomerfestival was met 6.000 bezoekers reeds drie weken voor datum volledig uitverkocht. Lekker Klassiek lokte net zoals vorig jaar 5.000 bezoekers. Twee festivals organiseren op dezelfde dag én op hetzelfde terrein zorgde voor een logistieke uitdaging.

Het was een drukke bedoening zaterdag in Boom, waar het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zich bevindt. In de ochtend en de vroege namiddag was het domein gereserveerd voor de allereerste editie van het Studio 100 Zomerfestival. Het evenement, dat al enkele weken voordien volledig was uitverkocht, lokte meer dan 6.000 bezoekers.

Het publiek werd tijdens het festival getrakteerd op spetterende optredens van onder meer Baba Yega, Maya de Bij, K3 en Samson & Gert. Daarnaast waren er ook meet & greets zodat iedereen zijn of haar favoriete Studio 100 figuur kon ontmoeten. Met op en top zomerweer beleefden alle aanwezige families een heerlijk slot van de zomervakantie.

In de late namiddag opende het recreatiedomein dan opnieuw haar deuren voor het tweede luik van de dag: het culinaire muziekfestival Lekker Klassiek. Verschillende Njam!-gezichten, waaronder Roger van Damme, Steffi Vertriest en Jeroen De Pauw, stonden klaar om de meer dan 5.000 bezoekers te verwennen met enkele topgerechtjes.

De formule van Lekker Klassiek is ondertussen bekend: naast heerlijke gerechten, voorziet het festival ook steeds een uniek klassiek concert. Voor deze derde editie werden de registers nog wat verder opengetrokken. Naast het pianoconcert van Lorenzo Bovitutti en het grootse slotconcert, met onder meer De Bloemenwals uit de Notenkraker van Tsjaïkovski en Griegs Ochtendstemming, bracht het Symfonieorkest Vlaanderen ook een fel gesmaakt musicalconcert. Onder leiding van maestro Dirk De Caluwé brachten musicalsterren Peter Van de Velde, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Free Souffriau het publiek meer dan eens in vervoering met het beste uit de succesmusicals Daens, 14-18 en 40-45.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today