6 °C Antwerpen, BE
zondag 27 december 2020
6 °C Antwerpen, BE
zondag 27 december 2020

Tien dingen die je nog niet wist over Pirates of the Carribean

Heel de saga met Johnny Depp vanaf zondag 1 september bij VTM

Zondag 1 september start bij VTM de hele reeks Pirates of the Carribeanfilms. Vanaf dan krijgt je elke zondagavond een hoofdstuk van de piratensaga met Johnny Depp als Jack Sparrow te zien. De reeks begint met The Curse of the Black Pearl uit 2003 en eindigt met Dead Men Tell No Tales uit 2017 die op zondag 29 september voor het eerst op tv komt.

Wist je dit al over de reeks?

 1. Fake tattoos en echte!
  De vele tattoos van Johnny Depp moesten voor Pirates onder een dikke laag make-up worden verborgen. En voor de eerste film in 2003 kreeg hij wel een neptattoo met de naam van zijn personage Jack Sparrow. Later liet hij die tattoo echt zetten als eerbetoon aan zijn zoon Jack.
 2. Yo Ho! A Pirate’s Life for Me!
  De Disneylandattractie waarop de films zijn gebaseerd, opende voor het eerst de deuren in 1967 in California, drie maand na de dood van Walt Disney. Oorspronkelijk zou de attractie een wassenbeeldenmuseum worden en Blue Bayou Lagoon heten. Later veranderde Walt Disney het concept in een rondvaart langs verschillende scènes, met animatronics, bewegende poppen. Later kwam er in elk Disneypretpark een Piratesattractie. Die in California, Florida, Hong-Kong, Tokio en Parijs zijn na het succes van de film licht aangepast met bewegende poppen van o.a. Jack Sparrow. De ride in het jongste Disneypark in Shanghai draait volledig rond de film.
 3. Captain Robin Williams
  Ooit was Steve Spielberg geïnteresseerd in het script van de eerste film. Hij zag Robin Williams of Bill Murray in de rol van Jack Sparrow.
 4. Piepjonge Keira
  Keira Knightley was maar 17 toen ze de rol van Elizabeth Swann kreeg. Ze was het jaar ervoor ontdekt in ‘Bend It Like Beckham’, waarin ze een meisje speelde dat dol was op voetbal.
 5. Keira aan de pil
  Bij de scènes die op het water werden opgenomen, raakte een groot deel van de crew zeeziek. Alleen Keira Knightley had haar voorzorgen genomen, en een pilletje genomen. Daar werd ze dan weer zo slaperig van dat ze aan boord in slaap viel.
 6. Een Beatle en een Rolling Stone
  Toen film 1 uitkwam, vielen meteen de gelijkenissen op tussen Johnny Depp’s Jack Sparrow en Keith Richards, de ietwat ruige en verwaaide bassist van The Rolling Stones. Keith was zo gecharmeerd dat hij in film 3 en 4 zelf opdook als Kapitein Teague, de vader van Jack. In film 5 was het dan weer ex-Beatle Paul McCartney die een kleine rol kreeg.
 7. De familie Bardem-Cruz
  In film 4 is de Spaanse Penelope Cruz als Angelica de voornaamste tegenspeelster van Johnny Depp. Werken op die set moet haar goed bevallen zijn, want in film 5 daagt haar echtgenoot Javier Bardem op als de slechterik Kapitein Salazar. Cruz was trouwens zwanger tijdens de opnamen van film 4. Er wordt gefluisterd dat ze voor sommige shots van ver is vervangen door haar zus Monica zodat je haar groeiend buikje niet zag.
 8. Johnny No Oscar
  Johnny Depp was al jaren een gevierd acteur in Hollywood, op handen gedragen door de filmcritici. Maar het was pas met zijn rol als Jack Sparrow in de eerste Pirates dat hij zijn allereerste Oscarnominatie kreeg. Hij zou er later voor andere rollen nog 2 krijgen, maar tot nu toe won Johnny nog nooit een Oscar.
 9. Een schat vol kassa inkomsten
  De tweede film Dead Man’s Chest was de meest succesvolle van de 5 aan de kassa’s. In 2006 bracht hij in de States $582,301,600 dollar op. Gevolgd door film 1 en 3.
 10. Vaste werknemers
  De enige acteurs die naast Johnny Depp in alle 5 Piratesfilms zitten, zijn Geoffrey Rush als Kapitein Barbossa en Kevin McNally als Joshamee Gibbs. Keira Knightley en Orlando Bloom verdwijnen op het einde van film 3, maar keren in 5 terug.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today