7 °C Antwerpen, BE
maandag 4 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
maandag 4 maart 2024

‘Stuk Ongeluk’ vanaf eind april in Theater Elckerlyc

stuk ongeluk
© Theatertainment

Binnen een kleine twee weken is het prijs voor de cast van ‘Stuk Ongeluk’. Dan begint regisseur Stany Crets te repeteren met acteurs Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, Dirk Van Vooren en Sven De Ridder.

Producent THEATERTAINMENT bereidt met deze titel een spraakmakende komedie voor in opdracht van het theatergezelschap De Komedie Compagnie. Natuurlijk heeft regisseur Stany Crets iets bijzonders in petto bij aanvang van de repetities. De hele cast stuurt hij op inlevingsstage naar Domein Hof Ter Linden, een neoclassicistisch kasteel uit de 18de eeuw.

Op deze locatie kan de cast de sfeer opsnuiven van een soortgelijke locatie waar het stuk ‘Moord Op Haversham Manor’ zich afspeelt. Het stuk dat amateurkring ‘Willen Is Kunnen’ in première brengt in ‘Stuk Ongeluk’.

‘The Play That Goes Wrong’ krijgt Vlaamse versie

Eind maart en april 2018 regisseert Stany Crets de Vlaamse versie van de Britse comedy ‘The play that goes wrong’. Deze voorstelling ging onlangs nog in première op Broadway. De Nederlander Owen Shumacher staat in voor de vertaling. ‘The Play That Goes Wrong’ is al jaren een overweldigend succes in Londen. Het stuk, waarin niets is wat het lijkt, is een snel gemonteerde, fysieke komedie met perfect getimede bloopers en een gigantische schat aan grappen.

Regisseur Stany Crets is bijzonder fier op zijn ‘dreamteam’ voor dit heerlijk, absurde stuk waarin alles dat kan mislopen, mis gaat: Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, Dirk Van Vooren en Sven De Ridder.

Combinatie tussen Fawlty Towers en Laurel & Hardy

De Komedie Compagnie bewerkte “The Play”, waarin een bende toneelamateurs, onder leiding van een duivel-doet-al regisseur, een thriller speelt waarbij werkelijk alles verkeerd gaat. Het stuk gaat alle kanten op behalve de goede en het decor overleeft de voorstelling niet. De totale verwarring begint al in de foyer, gaat door tijdens de pauze en eindigt niet bij het slotapplaus! De kans zit er dus dik in dat je na afloop naar spoed moet om de breuk te behandelen die je jezelf hebt gelachen…

De feestelijke première van ‘Stuk Ongeluk’ vindt plaats op 22 april 2018 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Tickets, info en speelkalender: www.elckerlyc.be of 070 691 002

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today