4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Sven De Ridder heeft Valentijnsplannen

© Tom Bergs

Sinds zondagmiddag zit ‘Krakers onder de kerstboom’ er helemaal op. Het tweede stuk van de Sven De Ridder Company hield de voorbije drie weken halt in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Heel wat mensen kwamen kijken hoe Sven De Ridder, Brik Van Dyck, Mieke Laureys, Herman Verbruggen en Nicoline Hummel een inbraak tot een goed einde brachten. Eigenaar, acteur en scenarist Sven De Ridder blikt alvast tevreden terug en heeft ook meteen al toekomstplannen.

“Als zaakvoerder van de Sven De Ridder Company kan ik zeker en vast met een tevreden gevoel terugblikken op het openingsjaar 2018”, glundert De Ridder. “Onze twee producties ‘De Crème Glace Oorlog’ en ‘Krakers onder de kerstboom’ waren de twee producties die we hadden opgezet als een soort testcase. Om te kijken of er voldoende vraag was en we verder zouden gaan. Het antwoord op die vraag is volmondig ‘Ja’. We gaan verder en hebben zelfs een meerjarenplan uitgestippeld. Het is zoals velen al wel zullen denken de bedoeling dat we twee producties per jaar zullen organiseren. Eentje tijdens de zomer en eentje tijdens de winter. Ze zullen beiden ongeveer in dezelfde periode vallen dan in 2018. We sluiten niet uit dat er op termijn nog een derde productie georganiseerd kan worden, maar momenteel ontbreekt daar de tijd en ruimte nog voor.”

Intense kerstperiode

Van vrijdag 14 december tot en met zondag 6 januari sloegen Sven en de zijnen bijna continu hun tenten op in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Een groot verschil met de eerste voorstelling van afgelopen zomer. “Het is inderdaad een heel verschil tussen de drie weken van nu hier in het Fakkeltheater en de bijna twee maanden die we afgelopen zomer hebben gespeeld in theater Elckerlyc. Dat zal komende zomer terug het geval zijn. De reden daarvoor is dat alles te maken heeft met de beschikbaarheid van de zalen. In de zomer beschikken zalen nu eenmaal over een grotere beschikbaarheid, omdat de meeste producties tijdens de wintermaanden worden georganiseerd”, weet Sven. “Dit stuk is voor ons een heel korte, intense periode geweest. Typisch voor de kerstperiode. Een ideale gelegenheid die wij benut hebben om met ‘Krakers onder de kerstboom’ onze tweede productie van de Sven De Ridder Company te brengen. Ik moet wel toegeven dat het behoorlijk intensief is om in drie weken tijd 24 voorstellingen te spelen, maar het geeft een fantastisch gevoel. Zeker omdat mensen in zo’n grote getalen naar het Fakkeltheater zijn gekomen.”

14 februari

Wie de fratsen van Sven De Ridder en Brik Van Dyck de voorbije maanden volgden op de Antwerpse regionele televisiezender ATV, kon zien dat het er achter de schermen vaak heel wat minder glamoureus aan toe ging. Zo zagen we bij momenten klagende acteurs die enkele weken voor de première van het stuk zelfs hun scenario nog niet in handen hadden. Waarom niet? Omdat het simpelweg nog niet klaar was. “Tijdens onze twee stukken uit 2018 was het inderdaad zo dat we nog schrijvende waren aan het scenario, toen we onze affiche bekendmaakten”, geeft Sven De Ridder toe. “Nu is dat niet meer het geval. Het nieuwe stuk voor komende zomer is immers al klaar. En tegelijkertijd zijn we al aan het werken aan onze kerstproductie voor 2019. Helaas mag ik er nog niets over verklappen, want we bewaren de primeur tot 14 februari. Dan kondigen we alles aan via onze eigen nieuwsbrief.” En als Sven De Ridder zegt geen namen te zullen lossen voor 14 februari, dan doet hij dat ook niet. Zelfs niet tegen ons. Of toch? “Awel vooruit, Brik en ik zullen opnieuw meespelen. Zo heb je meteen al de eerste twee namen. Voor de overige namen en titels zal je helaas wél moeten wachten tot 14 februari.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today