12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 9 oktober 2020
12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 9 oktober 2020

Thematiek illegale vluchtelingen nieuwe verhaallijn in Familie!

Familie - Adams Mensah
© Medialaan/VTM

De makers van Familie kiezen vanavond voor een wel heel opmerkelijke verhaallijn: Geen ontvoering, misdaad, liefde of haat vanavond in Familie, maar wel de intrede van een illegale vluchteling die het leven van sommige personages grondig in de war gaat sturen. 

Het personage Ayo Buhari is op de vlucht voor de terreurgroep Boko Haram en stapt het leven van Benny en Stefanie binnen. Het is acteur-regisseur Adams Mensah, een Ghanese Belg, die in de huid van Ayo kruipt.

“Toen ik de vraag kreeg of ik de rol van een Nigeriaanse illegale vluchteling wilde spelen heb ik zeker niet onmiddellijk toegehapt”, vertelt Adams Mensah die de rol speelt van Ayo in Het Laatste Nieuws. “Alweer in de huid van een vluchteling kruipen…, was mijn eerste gedachte. Maar al snel besefte ik dat ik te fel had gereageerd. Voelde ik me plots te goed om deze rol te spelen? Het is eigenlijk een eer om een stem en een gezicht te geven aan die waardevolle mensen. En het is goed en nodig dat ook hun verhalen verteld worden. Als ik daar toe kan bijdragen is dat perfect.”

Actueel thema

“Het verhaal van Ayo Buhari is actueel en zeer realistisch”, vertelt creatief directeur Wim Feyaerts. “Hij heeft alles wat zovele vluchtelingen hebben. In ons verhaal komt hij uit Nigeria. Hij is 25 jaar, opgegroeid bij een katholieke vader en moeder. Nigeria wordt niet alleen geteisterd door extreme droogte en hongersnood, maar ook door een gewapend conflict met is islamitische terreurgroep Boko Haram. Nadat zijn vriendin Ifama vermoord wordt door leden van Boko Haram en zijn familie spoorloos is, besluit hij te vluchten. Langs Libië riskeert hij een helse boottochten richting Europa. Wanneer hij uiteindelijk in België belandt durft hij geen asielprocedure aan te vragen. Bovendien is hij blut want zijn geld is gestolen door mensensmokkelaars. Hij besluit onder te duiken en als illegaal aan het werk te gaan. En dan ontmoet hij Benny. En Stefanie.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today