17 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024
17 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024

Thuis-actrice verliest inkomen: “Dat was schrikken”

Foto: VRT

Niemand wordt graag aan de kant geschoven, maar dat is exact wat actrice Katrien De Becker (50) overkwam bij ‘Thuis’. Haar personage Tania kwam in de populaire VRT-reeks op een dramatische, ietwat ongelukkige manier aan haar einde na het consumeren van een met drugs vervuilde frisdrank. 

Een rol in één van de populairste televisiesoaps van Vlaanderen, dat zijn veel draaidagen en dus ook een belangrijke bron van inkomsten. Die vallen dus weg voor Katrien. “Dat was schrikken”, vertelt ze in TV Familie. “Als je op mijn leeftijd en met twee studerende kinderen in huis ineens zonder vaste job valt, heeft dat uiteraard gevolgen voor je financiële situatie.”

Toch blijft ze niet bij de pakken zitten. “Ik trek al zo lang mijn plan dat ik me daar wel doorheen sleep. Mijn agenda is stilaan goed volgelopen met andere projecten waar ik mijn talent in kwijt kan.”

Stil blijven staan is niet aan haar besteed. Wat gaat Katrien dan precies doen na haar passage in ‘Thuis’? TV Familie vroeg het haar. “Ik doe veel stemmenwerk voor allerhande reeksen en series, ik doe dat ook zeer graag.”

Kunnen de ‘Thuis’-fans haar voortaan ook nog elders aan het werk zien? “Natuurlijk, acteren blijft een passie. Ik ga nu met ‘Mooi en Meedogenloos’-icoon Ronn Moss samenwerken aan een herneming van ‘Brasschaatse huisvrouwen’. De tournee duurt tot eind mei”, vertelt ze enthousiast. Daarna staat er een theaterstuk met haar vriend Johan De Paepe op de planning, met wie ze binnenkort gaat samenwonen. “Niets zo heerlijk als te mogen samenwerken met mijn lief”, besluit ze daarover.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today