17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 19 oktober 2021
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 19 oktober 2021

Thuis-producer: “er is altijd nood aan een slechterik in Thuis”

Vlaamse dagelijkse fictiereeks - Waldek kan zijn passie over druiven delen met iemand die even enthousiast is. Frank amuseert zich kostelijk in Bar Madam. Peter vindt een luisterend oor bij Dieter. Karin keert terug naar huis en ze wordt hartelijk ontvangen.

Sinds enkele weken kunnen we terug genieten van onze favoriete soaps ‘Familie’ en ‘Thuis’. De soaps hielden ons twee maanden lang met enkele spannende cliffhangers in de ban. Cliffhangers waar we in september een antwoord op kregen. Het resultaat van de cliffhangers was wel dat de twee populairste soaps van Vlaanderen zonder slechterik kwamen te zitten.

In de seizoensfinale van ‘Thuis’ werd Jacques (Peter Van de Velde) doodgeschoten door Tim (Jeroen Lenaerts) en in ‘Familie’ werd Tony (Jeroen Van Dyck) achter slot en grendel gestoken. Ook Jonas (David Cantens) en Simon (Braam Verreth) verdwenen van het toneel. En dat zorgt ervoor dat er geen echte soap-schurk meer te zien is in beide soaps.

Wil dat zeggen dat de soaps nu verder moeten zonder boosaardig personage? Niet als het van de fans van de populaire series afhangt. Maar ook de producers zijn unaniem en laten de reeksen niet verder lopen zonder schurk. “In een serie zoals ‘Thuis’ is er altijd nood aan een slechterik. Die doet per definitie vreselijke dingen, maar de kijkers hebben één zekerheid: ooit komt de dag waarop die boosdoener wordt gestraft. Zitten we nu zonder schurk? Misschien duikt er binnenkort een nieuwe op. Of misschien loopt die nu al rond in het verhaal, maar weten of zien de kijkers dat nog niet”, vertelt ‘Thuis’-producer Hans Roggen.

De fans van ‘Familie’ hoeven in ieder geval niet helemaal op hun honger te blijven zitten. Mathias (Peter Bulckaen) mag dan wel momenteel een zachtere kant van hem laten zien sinds hij met Vanessa (Karen Damen) samen is, hij blijft zijn slechte kantjes behouden.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today