-0 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 maart 2023
-0 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 maart 2023

Tina Maerevoet: “Ik kon zo moeilijk afscheid nemen”

Foto: VRT

Als actrice of acteur in een soap dan weet je dat er ooit een einde komt aan de rol die je speelt. Dat je 15 seizoenen kan en mag meedraaien in een soap is al bijzonder mooi. Maar des te pijnlijker wordt het afscheid, zeker wanneer je het niet verwacht.

Voor Tina Maerevoet kwam haar afscheid uit de soap ook als een donderslag bij heldere hemel. Zij had het gevoel dat haar personage Paulien nog lang niet alles had meegemaakt en had gehoopt nog eventjes in de reeks te zien te zijn. Maar dat was buiten de producers van ‘Thuis’ gerekend.

Haar personage stierf een gruwelijke dood en een comeback zal er dus ook niet meteen inzitten. “Al kan in een soap alles natuurlijk. Maar een comeback hoeft niet meer. Ik ben blij dat ik een duidelijk punt kon zetten achter mijn rol. Het is mooi geweest”, zegt Tina in Tv Familie.

Tina heeft zelf wel eens nagedacht om eventueel te stoppen met de soap. Dat gebeurde in 2012 toen ze de rol 5 jaar speelde. Toen vond ze het mooi geweest en is ze dat gaan melden aan de scenaristen.

“Ze lieten toen mijn personage naar Amerika vertrekken om fotografie te studeren. Maar tijdens die laatste draaidagen voelde ik hoe moeilijk het was om afscheid te nemen van al die lieve mensen voor en achter de schermen. Toen de makers me een half jaar later vroegen of ik wilde terugkomen, zei ik meteen ‘ja’.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today