17 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024

Werner De Smedt: “Julie heeft al 3 keer mijn sim-kaart kapot geknipt”

Foto: VTM

Werner De Smedt mag beide handjes kussen dat hij zijn vrouw Julie heeft leren kennen in een periode waarin drank en drugs een belangrijke rol speelden in zijn leven.

“Ons eerste jaar samen was heel moeilijk. Omdat zij het vroeg, wou ik wel met drugs stoppen, maar ik werd telkens terug in dat milieu gezogen. Het waren maanden van vallen en weer opstaan, chapeau voor Julie dat ze de moed had om te blijven”, klinkt het bij Werner in Dag Allemaal.

Die periode van drank en drugs waren bijzonder pittig voor Werner en het liep niet altijd even goed. Zo ging het slechter op het werk en raakte hij geïsoleerd van de wereld, behalve een groepje ‘vrienden’ uit het drugswereldje.

“Ik las onlangs een interview met preventiemedewerkers. Het eerste wat je moet doen als je wilt stoppen, is de simkaart uit je telefoon nemen en doorknippen. Ik denk dat Julie dat twee of drie keer heeft gedaan en toch wisten die vrienden en ik elkaar te vinden.”

Werner dacht lang dat hij niet zonder dat kliekje kon en vond in hen zoekende zielen die net als hij ten prooi waren gevallen aan verslavende middelen. “Wat ons bond, was niet goed. Het waren toxische relaties waar je kapot aan kon gaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today