4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Tina Maerevoet: “Ik was razend op dat kind”

Foto: VRT

‘Thuis’ moet verder zonder Tina Maerevoet. Haar rol is uitgespeld en na vijftien seizoenen zal Tina niet langer als Paulien te zien zijn in de reeks.

Het personage van Tina heeft tijdens die vijftien seizoenen wel heel wat meegemaakt. Zo moest ze een aantal geliefden afgeven en kampte ze de laatste tijd zelf met veel donkere gedachten.

“Ik heb heel fijne herinneringen aan mijn scènes met Monika Van Lierde, toen Paulien haar leven geen richting meer wou geven. De draaidagen met die uitzichtloze donkerte in haar hoofd en de passages met dokter Ann op het dak, vond ik bizar genoeg de allerleukste”, zegt Tina in Tv Familie.

Zo’n scènes zijn vaak ook de scènes met de meeste uitdaging en dat was voor Tina niet anders. Één van haar meest uitdagende scènes was er eentje met Stan Kersbergen, die de kleine Emile speelde.

“Pauline had na een val van de trap een miskraam gekregen en dat was onrechtstreeks de schuld van Emile. Ik moest toen razend worden op dat kind: heftig. Ik had een goede band met Stan en heb hem goed kunnen voorbereiden, maar dat harde roepen en agressief zijn hakte er wel in.”

Gelukkig is het allemaal maar acteren televisie en zijn Tina en Stan nog altijd dikke vrienden. “Na de opname heb ik Stan direct stevig vastgepakt en me verontschuldigd.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today