21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Tom Waes: “Dat kon je over hen niet zeggen”

Tom Waes
© VRT

Wie naar ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld’ heeft gekeken, herinnert zich het verhaal van Tom Waes als portier van een discotheek waarschijnlijk wel nog. Tom was portier in Café d’Anvers, gelegen in het Antwerpse Schipperskwartier.

Amper 22 jaar was Tom toen hij daar aan de slag ging, en hij koestert mooie herinneringen aan die tijd. Eentje deelt hij zelfs in ‘Those Were The Days’ op VRT MAX.

“Het ging er toen heel gemoedelijk aan toe. Wij stonden maar met twee aan de inkom terwijl ze vandaag al snel met tien man aan de ingang staan. Er was nooit ruzie en er werd nooit gevochten. Maar er liep ook raar volk rond, dus je moest wel wat opletten”, begint Tom.

“Je had de Albanese maffia, je had prostituees, je had daar pooiers, veel zeemannen op dat moment. Die moest je echt buiten de deur houden. Maar schone vrouwen? Die mochten altijd binnen”, citeert Primo.

Het gebeurt wel eens een keertje dat een portier niet echt nuchter aan de deur staat, maar dat was niet het geval bij Tom. “Ik had niks gedronken en geen drugs genomen, wat je over de feestvierders binnen niet altijd kon zeggen. Om één uur ’s nachts kwamen die nuchter binnen en om zeven uur ’s morgens wandelden die allemaal buiten met hun gezicht nog op halfzeven en met hun pruik wat schever dan toen ze binnenkwamen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today