4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Tom Waes: “Gij krijgt er nogal van langs”

Foto: Peter De Smedt

Nooit eerder waren er zoveel tegenstanders voor een programma van Tom Waes als bij ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’. De kritiek reikt zelfs tot in het buitenland. The Guardian, een Britse kwaliteitskrant schreef het volgende over het programma:

“De gulle financiering van de regionale regering, geleid door de separatistische partij N-VA die Vlaanderen onafhankelijk wil maken, heeft geleid tot beschuldigingen van propaganda.”

Behoorlijk ongezien dat een Britse krant hierover zou schrijven, maar het brengt de discussie over ‘geschiedenis of propaganda’ wel weer stevig op gang. Een discussie die al werd gevoerd nog voor ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’ goed en wel werd uitgezonden.

Maar ondanks de vele heisa, was Tom Waes er toch blij mee. Reclame is reclame, of ze nu goed is of slecht.

“Ik noem dat geen slechte reclame, maar een discussie die zich ontspint. Wat kan je liever hebben dan dat? Sommige mensen zeggen tegen mij: ‘Amai Tom, gij krijgt er nogal van langs’, maar zo voel ik dat helemaal niet aan. Ik heb de voorbije weken geen enkele historicus van eender welke slag over het programma horen zeggen dat de inhoudt niet klopt. Dat ze andere keuzes zouden maken, dat wel, maar dat is iets anders”, klinkt het bij Tom in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today