9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024

Tom Waes: “Ik heb daar sinds kort een grote fobie voor”

Ook hij is soms bang

Foto: Peter De Smedt

Wie deelneemt aan ‘Kamp Waes’ die kan maar beter van niks schrik hebben. Je moet jezelf tot het uiterste drijven en dat kan niet als je van iets schrik hebt zoals hoogtes of kleine ruimtes.

Zelf is presentator Tom Waes ook niet meteen bang van zo’n dingen. Al heeft hij er sinds kort wel een stevige fobie bij.

“Sinds enige tijd heb ik een gigantische fobie voor slangen. Vroeger had ik daar geen last van – ik legde er weleens eentje in m’n nek – maar dat veranderde toen ik deelnam aan het Woestijnvis-programma ‘De quizmaster’. Om de één of andere reden stond ik in de prijzenkast, die nogal absurd was: ‘U wint een metser! En u een gewichtheffer!’ Naast mij stond een slangenbezweerster, die een python bij zich had met een kop ter grootte van een hond. Dat beest kwam vaak héél dicht in m’n buurt – erg comfortabel voelde ik me daar niet bij. En toen beet die python zijn verzorgster plots, om zich dan helemaal rond haar arm te wikkelen. Fuck, man! Nooit raak ik die beesten nog aan”, getuigt hij in Humo.

De strijd die dit seizoen wordt gevoerd in ‘Kamp Waes’ is net zoals tijdens het eerste seizoen: meedogenloos.

“Toen de eerste kandidaat in de eerste aflevering aan de Bergham Run begon, zei ik aan de start: ‘Komaan, hè!’ Ik kreeg meteen een vermaning van Fly: ‘Niet motiveren.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today