16 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024

Urbanus: “Dat refrein blijft zo goed hangen”

Urbanus
© KFD

Je zou het hem niet aangeven, maar Urbanus is ondertussen al 72 jaar. Voor VTM het ideale moment om de zanger-comedian te eren met een eerbetoon in ‘The Best Of’, een programma op VTM gepresenteerd door An Lemmens. En daar is Urbanus heel erg fier op. In de aflevering coveren onder andere Stan Van Samang en The Starlings enkele van de populairste hits van Urbanus.

Heel wat nummers van Urbanus hebben een komische insteek. Dankzij het programma krijgt Urbanus de kans om de nummers ook eens vanuit een andere invalshoek te bekijken. “Dat dit dankzij het programma kan, maakt me extra trots. De Engelstalige versie die The Starlings van ‘De wereld is om zeep’ hebben gemaakt, dat is echt heel goed gedaan. Dat refrein blijft hangen.”

Mensen zouden het al eens durven vergeten, maar Urbanus heeft naast zijn komische nummers ook heel wat serieuze nummers geschreven. “Ik heb ook heel wat liedjes die de mensen ontroeren. Meestal stop ik zottigheden in mijn teksten, maar op elke plaat heb ik altijd wel een paar nummers met een pakkende tekst of statement in”, vertelt Urbanus aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today