2 °C Antwerpen, BE
maandag 6 december 2021
2 °C Antwerpen, BE
maandag 6 december 2021

Vader verrast Danira Boukhriss in Die Huis

Danira Boukhriss
Foto: VRT

In de nieuwe reeks van Die huis ontvangt Eric Goens in de eerste aflevering de 28-jarige Danira Boukhriss Terkessidis, de op één na jongste gast in Die huis.

Terwijl ze geconfronteerd wordt met de fotomuur, schrikt ze op van een bekende zangstem die weergalmt in de woonkamer: “Zet dat af, ik weet wat dat is, zet dat af,” roept ze lachend. In de TV-kamer ontdekt ze het filmpje van haar optreden als 16-jarige frontzangeres in een band. Van schaamte zakt ze diep in de zetel, maar ze herpakt zich snel en relativeert haar jeugdzonde. “Eigenlijk moet ik mij daar niet voor schamen, ik was 16 jaar, creatief, het trok wel op niets, maar ik heb mij geamuseerd.”

Innige band tussen vader en dochter

En dan moet het avondmaal worden bereid. Eric komt aandraven met een Marokkaanse tajine. Voor Danira een moeilijke opdracht en ze wil een hulplijn bellen. “Ik kan dat niet. Mijn vader kan dat heel lekker klaarmaken.” Op dat moment wandelt Houssein Boukhriss Die huis binnen. Eric heeft Danira’s papa als verrassingsgast uitgenodigd. Ze schrikt zich rot. De verrassingskreet maakt plaats voor emotie. “Het is maar uwe pa, hé,” zegt Housein.

Samen beginnen ze aan het avondmaal en vader en dochter halen de anekdotes boven. “De grootste cultuurschok in mijn leven was toen ik samen met mijn vader op 15-jarige leeftijd naar Marokko ging. Toen we aankwamen vroeg ik: ‘Papa zijn we al in Marokko? Ik zie hier nergens jongens in een trainingspak.'” Wanneer de duisternis valt over het terras van Die huis wordt de innige band tussen vader en dochter duidelijk en komen de mooie verhalen naar boven.

Die Huis: dinsdagavond 30 oktober om 20u40 op Eén.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today