6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024
6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024

Veel lof voor vredeslied ‘Nooit meer oorlog’ van Mieke, Bandit en Oscar Harris in Knokke

Mieke, Bandit, Oscar Harris
© Christof Desmedt

In Knokke-Heist vond op 3 en 4 november voor de 45ste keer de Canadese Bevrijdingsmars plaats. Zo huldigen zij al jarenlang de Canadese militairen die Knokke-Heist in 1944 kwamen bevrijden.

De slotplechtigheid zondagavond in het stadhuis vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Graaf Leopold Lippens, de Ambassadeur van Canada Mr Olivier Nicoloff en de Ere-Consul van Canada Mr Frédérick L. Agneessens.

Na de hulde aan het aanwezige peloton Canadese militairen en de organisatoren van de mars, stelde de Ere- Consul van Canada met enige fierheid het nieuwe project van Mieke, Oscar Harris, Bandit en het Kinderkoor De Fonteintjes uit Passendale voor: ‘No More War – Nooit Meer Oorlog’.

Alle aanwezigen waren zeer onder de indruk na het bekijken van de video en gaven een langdurig applaus. Hierna werden de eerste exemplaren van de DVD door de artiesten aan de Burgemeester en andere prominenten aangeboden.

De creatie is een DVD-videoclip, waarop een medley van liedjes: ‘We’ll Meet Again’, ‘White Cliffs of Dover’, ‘Over The Rainbow’, ‘A Song for the Children’, en andere gebracht worden in het decor van de graven.

De presentaties op deze video wordt in verschillende talen gegeven door Geert Bourgeois, Minister- President van de Vlaamse Regering en Mr Frédérick L. Agneessens, Ere-Consul van Canada.

Het idee voor dit project is geboren nadat bezoekers aan de Tyne Cot begraafplaats in Passendale te kennen gaven iets te willen doen voor de gewone soldaten, die hun leven gaven voor onze vrijheid. Kleinkinderen, achterkleinkinderen en afstammelingen van de soldaten er begraven liggen, komen van over de hele wereld om er hun persoonlijke hulde te brengen aan die vaak onbekende helden.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today