6 °C Antwerpen, BE
zondag 27 december 2020
6 °C Antwerpen, BE
zondag 27 december 2020

Veelbelovend debuut voor winnaar recentste Aspe Award

© promotingkunst.blogspot.be

De Aspe Award 2016 kende een opmerkelijke winnaar. Gert-Jan van den Bemd overtuigde de jury met zijn korte verhaal Belofte maakt schuld. Gert-Jan is een rasechte verteller en een meester in het opbouwen van spanning. ‘De verkeerde vriend’ is zijn debuut.

Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek… nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

Over de auteur

Gert-Jan van den Bemd (°1964) werkt als schrijver, wetenschapsjournalist, redacteur en kunstenaar in Breda. Zijn korte verhalen verschenen in tientallen verzamelbundels en literaire tijdschriften, en werden diverse malen bekroond in België en Nederland. Zo won hij de eerste prijs van het International Literature Festival Utrecht (ilfu) 2017 en de Aspe Award 2016.

Praktisch

Gert-Jan van den Bemd – De verkeerde vriend – 336 blz. – paperback – €19,99 – ISBN 9789022334966 – ​verschijnt op 16 februari 2018 bij Angèle (Standaard Uitgeverij)

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today