21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Verbijsterende audities laten jury Belgium’s Got Talent met open mond achter!

Belgium's Got Talent
© Medialaan/VTM

In de tweede aflevering van Belgium’s Got Talent op vrijdag 2 maart 2018 staan An Lemmens, Dan Karaty, Stan Van Samang en Niels Destadsbader voor een verrassing van formaat. Aan het einde van de uitzending krijgen ze een bijzondere act te zien die de monden doet openvallen. De jury weet even niet meer waar te kruipen van verbijstering…

De 51-jarige Fried (Westende) trapt de tweede audities af. Deze levensgenieter kreeg 12 jaar geleden schildklierkanker en belandde in een rolstoel. Met een zelf geschreven nummer brengt Fried een ode aan zijn vrouw Anny, die hem altijd heeft gesteund. “Iedereen vroeg hoe het met mij ging, maar vergat te vragen hoe het met haar ging. Dit is dus ook een ode aan de mensen die elke dag een beetje vergeten worden.” Ander West-Vlaams talent is er van Kleine Sanders & Skumic (21 en 24, Oostende). De rappers brengen eveneens een zelf geschreven song Drank.

Aan opvallende dansers geen gebrek in de tweede auditieaflevering. De sexy dames van Faemme Nation (17-27, Gent) bewijzen dat stoere hiphop ook erg vrouwelijk kan zijn. Zij dansen immers op hoge hakken en weten de aandacht van Niels meteen te trekken. “Doen jullie ook huiskamerconcerten?”, klinkt het. Danscrew Giants (7-22, Beersel) brengt de film The Lion King tot leven met hun energieke choreografie. Twee maanden lang hebben ze hard gewerkt en geoefend. Loont dat voor een live publiek van 2.000 mensen? Ook de dansers van Urban Dance Skool (8-23, Maasmechelen) komen met een wel doordachte choreografie op de proppen. Zij hopen de jury van hun sokken te blazen op een medley van Michael Jackson. “Riskant”, vindt Dan Karaty, die Michael Jackson zelf al ontmoette.

De 31-jarige Roel uit Steenhuffel brengt een act met close-upmagie. Gewapend met een ring, een roos en Mickey de muis vraagt hij An Lemmens als assistente op het podium. Lukt het Roel om Stan te genezen van zijn angst voor goochelaars? Ook Maxime (20, Gent) gaat geen uitdaging uit de weg. Hij heeft zonder twijfel één van de meest unieke talenten dit seizoen: flans opzuigen. Tijdens zijn auditie probeert hij zijn persoonlijk record te verbreken. Maakt hij zo ook zijn grote droom waar om van de Flans Challenge een echte hype te maken?

Iris (25) uit Hamont nam vorig jaar met een tissue act deel aan Belgium’s Got Talent. De studioshows haalde ze niet en dus heeft Iris dit jaar versterking meegebracht. Samen met haar vriend Paul (23) brengt ze een act waarin hun passie voor acrobatie samenkomt. Passie is ook het codewoord in de act van Wim (42) uit Tessenderlo. Hij doet al sinds zijn 5de aan gevechtssporten. Wim laat de jury een mix van martial arts-stijlen zien.

Gérard en Jessica (30 en 32, Brussel) vormen samen Wonderl’Hang. Met hun ongewone instrumenten zoals een handpan en een didgeridoo hopen zij de jury te kunnen verrassen. En dat die instrumenten niet makkelijk te bespelen zijn, mag jurylid Niels aan den lijve ondervinden. Ten slotte draven ook beste vriendinnen Joke en Jessica (28 en 29, Berendrecht) op met een act waarin ze de jury betrekken. Als De Wilden Bal zingen zij al jaren op familiefeestjes. Nu ruilt het vrolijke duo voor het eerst hun woonkamer in voor een grote, tot de nok gevulde studio met live publiek…

Belgium’s Got Talent, vrijdag 2 maart 2018 om 20u35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today