8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Vier nieuwe programma’s op het VTM-scherm dit voorjaar!

Lieven Scheire
© Medialaan/VTM

Vier nieuwe programma’s luiden de lente in bij VTM.  Het wordt dus allesbehalve saai op de buis!

Op dinsdag kijkt Lieven Scheire naar de toekomst in Kan Iedereen Nog Volgen? en vliegt de kijker mee met supersonische gevechtsvliegtuigen in F-16. Op woensdag biedt Helden van de Kinderkliniek een inkijk in het kinderziekenhuis van het UZA, waar artsen, pedagogische medewerkers en chirurgen elke dag klaarstaan om jonge levens te helpen en te genezen. En in de nieuwe reeks Helden van Hier: Brandweer Antwerpen worden de Antwerpse brandweerploegen gevolgd.

Kan Iedereen Nog Volgen?

Hoe ziet onze toekomst eruit? Gebruiken we binnenkort allemaal een matras tegen overspel, vuilnisbakken die onze boodschappen regelen of onze vingernagels om te betalen? Wetenschap en technologie ontwikkelen zich razendsnel, maar kan de Vlaming nog wel volgen? Lieven Scheire schept vanaf dinsdag 20 maart licht in de duisternis in zijn gloednieuwe VTM-programma Kan Iedereen Nog Volgen?. Samen met bekende panelleden presenteert, demonstreert en doceert hij over wat komt en hoe het leven er zal uitzien in 2019, in 2030 of in 2050.

Kan Iedereen Nog Volgen?  vanaf 20 maart elke dinsdag om 20u35 bij VTM

F-16

Nooit eerder kreeg een cameraploeg de kans om het werk en het leven van Belgische F-16-piloten van zo dichtbij te volgen. In deze reportagereeks van VTM NIEUWS worden negen piloten gevolgd van bij hun training in Kleine-Brogel tot hun acties boven Syrië en Irak. Maar niet alleen de piloten passeren de revue. Al snel zal duidelijk worden dat er vele jobs nodig zijn om één F-16 in de lucht te krijgen en te houden. F-16 is een uniek verhaal over passie, doorzettingsvermogen en het maken van morele keuzes.

F-16, Vanaf 20 maart elke dinsdag om 21u45 bij VTM

Kinderkliniek

In Helden van de Kinderkliniek brengt productiehuis Geronimo verhalen uit het kinderziekenhuis van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), het Koningin Mathilde Moeder en Kindcentrum. De reeks volgt de hulpverleners die het beste van zichzelf geven om jonge levens te beschermen en te redden. Oncologie, neurologie, urologie: het zijn maar enkele van de specialisaties die aan bod komen, van een eerste consultatie tot in de operatiekamer. Niet enkel de artsen spelen een cruciale rol, ook de verplegers en de pedagogische medewerkers doen er alles aan om het verblijf voor het kind zo aangenaam en leerrijk mogelijk te maken. Zij proberen een kind zoveel mogelijk kind te laten blijven, ook al is het ziek. Helden van de Kinderkliniek levert authentieke, hartverwarmende, ontroerende, maar vaak ook heel grappige televisie op. De moedige kleine helden verbazen en vertederen de kijker meer dan ooit.

Helden van de Kinderkliniek, vanaf 21 maart elke woensdag om 21u10 bij VTM

Helden Van Hier: Brandweer Antwerpen

Dat de job van brandweerman of -vrouw onvoorspelbaar en gevaarlijk is, blijkt al in de eerste aflevering van Helden van Hier: Brandweer Antwerpen. Die staat volledig in het teken van de zware explosie op de Antwerpse Paardenmarkt, waarbij op 15 januari 2018 drie huizen instortten. Terwijl er een groot gevaar op instorting was, waagden de ploegen hun leven om de slachtoffers te bevrijden. De aflevering geeft een ongeziene inkijk in het werk van de brandweer op een uitzonderlijk crisismoment.

Helden van Hier: Brandweer Antwerpen, vanaf 22 maart elke donderdag om 21u20 bij VTM

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today