17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Vincent Banic over zijn rebelse jeugd: “mijn moeder heeft afgezien”

Foto: VTM

Vincent Banic praat in Nina openhartig over zijn rebelse tienerjaren. “Vooral mijn moeder zag af”, bekent de Familie-acteur in de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.

“Ik was als kind heel druk. All over the place. Een beetje ADHD ook”, blikt Vincent Banic terug op zijn jeugdjaren. “Vooral mijn moeder zag af. Ik wist dat ik haar sneller kon treiteren”, aldus de verloofde van Bab Buelens.

“Mijn vader is een vent van twee meter op twee. Een heel lieve man, met het grootste hart dat ik ken, maar omwille van zijn voorkomen kwam hij autoritair over. Ik was bij hem meer op mijn hoede, rustiger”, vertelt Vincent Banic over de band met zijn vader.

“Ik heb papa zelden kwaad gezien, maar als hij kwaad was, was het serieus. Mama kon ik sneller opjutten. Ik zeg dat niet met trots, maar ik had een rebels kantje”, geeft Vincent Banic grif toe.

Uiteindelijk waren het de gesprekken met de kinderpsycholoog die hem deugd deden. “Anders zat ik nu nog op school”, grapt de acteur in Nina.

Het hielp ook dat Vincent Banic op internaat zat. “Ik leerde daar structuur kennen. Die regelmaat heeft me erdoor geholpen. Toen ik op mijn achttiende begon te werken, ben ik helemaal veranderd. Plots was er wijsheid”, besluit Vincent Banic in Nina.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today