7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Volledige cast Luizenmoeder is gekend!

Luizenmoeder
© Medialaan/VTM

De cast van De Luizenmoeder, de nieuwe comedy van VTM is nu volledig, en de acteurs werden woensdag voorgesteld. Naast Lynn Van Rooyen, Tom Audenaert en Els Dottermans zullen ook Katelijne Damen, Elise Bundervoet, David Cantens, Maarten Ketels, Steven Beersman, Isabelle Van Hecke, Hélène Devos, Ikram Aoulad en Abdul Malik Mohammed te zien zijn in deze ensemble comedy.

De Luizenmoeder speelt zich af in één van de meest herkenbare arena’s: de lagere school. Want iedereen is ooit wel naar school geweest, heeft nu kinderen op school of zit nog altijd op die schoolbanken. En de satire draait rond het gedrag van ouders, leerkrachten, directie en de kinderen zelf. Ouders die mekaar de loef afsteken, beslissingen van de directie die maar niet genomen worden wegens politiek niet-correct, kids die niet langer gewoon ‘moeilijk’ zijn maar leiden aan ADHD, OCD, CD, Pdd-nos, Asperger, hoog sensitiviteit enz.

De serie draait rond allerlei absurde situaties die erg herkenbaar zijn voor iedereen want de school is een afspiegeling van de hedendaagse wereld geworden, met regels voor wat er in klaslokalen al dan niet mag, eigen whatsapp groepen voor de ouders, ‘wie haalt welk kind wanneer op’-afspraken, tienminutengesprekken en … luizenmoeders. Moeders die bij alweer een luizenplaag op school, de haren van de kinderen moeten kammen en onderzoeken. De laagste sport op de ladder voor elke ouder die wat hoger op wil in de hiërarchie van ouders die wat meer inspraak willen in de school van haar of zijn kind.

Cast

De Luizenmoeder is een bewerking van de Nederlandse successerie. Regisseur Maarten Moerkerke kon onderstaande cast verzamelen.

Lynn Van Royen speelt Hannah, moeder van Fleur en in aflevering gebombardeerd tot de ‘luizenmoeder’.  Els Dottermans is Juffrouw Els van het 1ste leerjaar en Tom Audenaert is schooldirecteur Erik.  Katelijne Damen is Juffrouw Chantal van het 5de leerjaar, terwijl  Elise Bundervoet Nancy, voorzitter ouderraad en assistente van de directeur, speelt. Maarten Ketels  speelt conciërge Ronald en Steven Beersman is Karel, vader van Maledieve. Isabelle Van Hecke speelt Angelique, moeder van Joelle, Hélène Devos is Kim, moeder van Youandi en Ikram Aoulad is Mel, moeder van Shanaya.  David Cantens speelt Joeri, vader van Rita en Abdul Malik Mohammed, tot slot, speelt Kenneth, vader van Rita.

Opnames deze zomer

Het is een speling van het lot. Sommige kinderen die nu vakantie hebben, maar toch mee acteren in De Luizenmoeder gaan augustus dus deels toch op de schoolbanken doorbrengen. Heel de zomer door wordt er gedraaid op en rond een school in het Antwerpse.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today