16 °C Antwerpen, BE
woensdag 23 september 2020
16 °C Antwerpen, BE
woensdag 23 september 2020

VTM haalt oude nieuwsankers van onder het stof voor 30ste verjaardag!

3O jaar VTMNieuws
© Medialaan/VTM

Op vrijdag 1 februari 2019 blaast niet alleen VTM, maar ook VTM NIEUWS 30 kaarsjes uit. Speciaal voor die verjaardag geven nieuwsankers en journalisten van vroeger en nu een zeldzame kijk achter de schermen van de VTM-nieuwsdienst.

Dany Verstraeten, Nadine Desloovere, Lynn Wesenbeek, Stef Wauters en vele anderen nemen de meest zenuwslopende, emotionele en grappigste momenten van de afgelopen 3 decennia onder de loep en blikken terug op enkele memorabele nieuwsfeiten.

Nieuwsuitzendingen op een commerciële televisiezender: maar weinigen geloofden er 30 jaar geleden in. De start van VTM NIEUWS in 1989 verliep dan ook niet zonder blutsen of builen. In een wereld zonder internet en mobiele telefoons moesten er soms halsbrekende toeren worden uitgehaald om VTM NIEUWS op antenne te krijgen. “Er zijn in die tijd veel boetes voor verkeersovertredingen op de redactie binnengekomen”, blikt anker van het eerste uur Dany Verstraeten terug. “We waren een team met een enorme drive”, vult Faroek Özgünes aan. “We werkten dag en nacht, er zijn toen veel relaties gesneuveld.

VTM NIEUWS was er de voorbije jaren bij op alle belangrijke nieuwsmomenten: de val van de Muur, de ontsnapping van Dutroux, 11 september, de dood van koning Boudewijn, de aanslagen in Zaventem en Maalbeek… De journalisten vertellen hoe ze bepaalde nieuwsfeiten zelf beleefden, hoe het er aan toeging op de redactie en wat er allemaal komt kijken bij een leven als journalist. “Ik was nog maar net gestart op de nieuwsredactie toen Dutroux ontsnapte uit de gevangenis”, vertelt Birgit Van Mol. “Ik weet nog hoe ik op handen en voeten, buiten beeld, met papieren naar Marc Dupain kroop, die het breaking news deed.” “Het is een race voor het beste beeld en je bent er kapot van als je het niet hebt”, aldus Lynn Wesenbeek.

30 jaar VTM NIEUWS is vanaf dinsdag 22 januari 3 weken lang te zien bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today