14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Warre Borgmans, de Scrooge met het hart op de juiste plaats!

Scrooge
© Christof Desmedt

Een steeds dunner wordende scheurkalender maakt het pijnljk duidelijk: binnenkort is het jaar weer om!  Kerstmis en nieuwjaar komen er aan en om nu al in de juiste stemming te komen, ging zondagnamiddag  de musical ‘Scrooge’ in première in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Een kleine opfrissing voor wie het verhaal rond de gierige Scrooge – een personage uit het kerstverhaal van Charles Dickens – niet zou kennen.  Het alombekende verhaal is één van de mooiste en bekendste vertellingen ooit en vertelt het verhaal van de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge, die door toedoen van drie geesten de ware en liefdevolle betekenis van Kerstmis (her)ontdekt. 

Oud verhaal opnieuw verpakt

© Luc Monsaert

Music Halls nieuwste productie blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in ‘A Christmas Carol’ op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatief dreamteam. Het gouden trio Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé staat steeds garant voor topkwaliteit. Frank Van Laecke en Allard Blom schreven het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeerde de muziek in zijn typische zwierige en lyrische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal vermaarde Cornelius Baltus, bekend van onder andere Tanz der Vampire, met Brigitte Derks aan zijn zijde als regieassistente. De energieke danspassen zijn bedacht door Vanni Viscusi, danser in tal van grote musicals en (associate) choreograaf van onder meer ‘Tanz der Vampire’, ‘Aida’ en ‘La Cage aux Folles’. De prachtige en sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra, met een internationaal palmares in theater en opera om u tegen te zeggen. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.

Uitgekiende cast

© Luc Monsaert

Het vrekkige hoofdpersonage Ebenezer Scrooge wordt vertolkt door de onnavolgbare Warre Borgmans, die hiermee zijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heeft.  En het moet gezegd: Borgmans kwijt zich voor deze eerste musical op een schitterende manier van zijn taak: hij speelt de rol van Scrooge geloofwaardig en weet het publiek recht in het hart te raken. 

Ook alle hulde voor Frank Hoelen die zoals steeds de tragiek en komedie van een personage weet te combineren in de onnavolgbare Mr. Fezziwig; Scrooge’s eerste baas en tweede geest die Ebenezer Scrooge een geweten weet te schoppen.

Anouk Rietveld geeft gestalte aan Emily, Scrooge’s eerste en enige grote liefde.  Door haar dood verloor hij de zin in het leven en werd hij de gierige oude en verzuurde vrek die de basis vormt voor Dickens kerstverhaal.  Als geest van Scrooge’s verleden weet ze heel wat gevoelige snaren te raken. 

Je moet ‘m gezien hebben!

Wie iets of wat houdt van wat kerstsfeer (of een overload aan) moet deze musical absoluut gezien hebben.  Want als er één ding is wat het verhaal je duidelijk wil maken, is het de ware gedachte achter Kerstmis wel.  En laat ons eerlijk zijn: in tijden als deze is een gooi naar de ware gedachte achter het kerstfeest een welkom iets!

Praktisch

‘Scrooge, de Musical’ vanaf december 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen en in januari 2019 in Capitole Gent. Tickets & info: www.musichall.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today