15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Wendy Van Wanten: ‘Over Danny praten blijft moeilijk…’

Wendy Van Wanten
© Christof Desmedt

Gisterenavond was op VIER te zien hoe Wendy Van Wanten tijdens Gert Late Night met James Cooke in bed belandde.  Toen het gesprek over Danny, Wendy’s overleden vriend en manager ging, kreeg de zangeres het zichtbaar moeilijk…

17 jaar lang was Danny Dewaele de sterke man achter Wendy Van Wanten.  Waar Wendy ook was, Danny volgde niet ver achter haar.  Hij zorgde ervoor dat Wendy de ster kon zijn die zou wou zijn.  Maar Danny was veel meer dan dat.  Hij was Wendy’s vriend, partner, vertrouwenspersoon,…  Hij noemde haar liefdevol ‘moeder’; iets wat veel zegt over de relatie tussen de twee.

Toen Danny in januari 2006 de strijd tegen kanker verloor, was dat een zware klap voor Wendy.  12 jaar later, heeft Wendy Van Wanten het nog steeds moeilijk om over Danny te praten.  “Ik heb zoveel aan hem te danken”, weet Wendy. “We hebben zoveel meegemaakt samen. Een rots in de branding was hij. In alle omstandigheden, zowel professioneel als privé. Hij was er altijd wanneer ik hem nodig had.”

Gisteren vertelde Wendy tijdens de laatste aflevering van Gert Late Night hoe moeilijk ze het had als het om Danny gaat.  “Maar ik moet over hem praten. Hij mag niet vergeten worden,” zei de tot tranen toe bewogen zangeres.  “Zijn laatste berichtje aan mij was: ‘Je bent de beste’.  Een tijdje later was hij er niet meer.  Ik blijf hem missen,”

Op zijn sterfbed zorgde Danny ervoor dat Wie Wordt De Man Van Wendy? op de buis kon komen.  Het programma zorgde er in 2007 voor dat Wendy Van Wanten haar huidige parnter, Frans Van Coppenolle leerde kennen.  Het tweetal is sindsdien gelukkig samen en heeft één dochter, Estelle.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today