0 °C Antwerpen, BE
zondag 3 december 2023
0 °C Antwerpen, BE
zondag 3 december 2023

Wendy Van Wanten heeft van niets spijt

Wendy Van Wanten
© Christof Desmedt

Zingen, acteren,… Wendy Van Wanten kan het allemaal.  Dezer dagen trekt de West-Vlaamse door Vlaanderen met ‘Oscar’ van De Komedie Compagnie.  Daarnaast is haar agenda goed gevuld met optredens.  “Ik ben tevreden zoals het is, ik heb van niets spijt,” zegt Wendy.

Het is al een tijdje geleden dat Wendy Van Wanten nog eens eigen muzikaal werk uitbracht, maar dat betekent allerminst dat ze op haar lauweren rust.  Op dit moment trekt ze met De Komedie Compagnie door Vlaanderen met ‘Oscar’, een komedie in theater waar ze veel facetten van zichzelf kan laten zien.

“Acteren is naast zingen één van mijn passies.  Een passie die in de media net iets te weinig aan bod komt; in tegenstelling tot andere zaken,” weet Wendy. “Zo stond ik in het verleden op de planken met ‘Romeo en Julia’ van Music Hall en ‘De Kleine Zeemeermin’ van Studio 100.  En dan vergeet ik ‘Calender Girls’ en ‘Meester!’ nog.”  Inderdaad: als je het op die manier bekijkt, is de acteercarrière van La Van Wanten best uitgebreid en zeer divers!

Muziek blijft m’n leven

Wendy Van Wanten
© Christof Desmedt

Maar Wendy Van Wanten werd bij het grote publiek toch bekend door haar onsterfelijke interpretatie van Jeane Manson’s ‘Avant De Nous Dire Adieu’; ‘Blijf Nog Eén Nacht’ en ‘Verborgen Verdriet’ waar ze in 1995 de zomerhit mee won.  Hits uit lang vervlogen tijden, maar zingen kan ze nog altijd als de beste. “Het klopt inderdaad dat het al lang geleden is dat ik nog eens een plaat met eigen werk uitbracht, maar het betekent niet dat ik niet meer zing,” verklapt Wendy.  “Vorig jaar bracht ik met mijn copain Jan Wuytens ‘Amigos Para Siempre’ – een album vol duetten – uit.  En dan is er nog ‘Wendy Intiem’ waarin in het klassieke genre onder de loep neem.  Ik ben muzikaal zeer veelzijdig; ook iets wat vaak vergeten wordt.”

Nog niet uitgezongen

Seniorennamiddagen, spelprogramma’s, musicals, theaterstukken… Er is niet veel wat Wendy Van Wanten nog niet heeft gedaan.  “Ik heb dan ook geen spijt van bepaalde keuzes uit het verleden,” weet Wendy. “En de toekomst kijk ik ook hoopvol tegemoet.  Ik heb energie om er nog minstens tien jaar tegenaan te gaan. Ik voel dat het publiek mij nog graag ziet en dat is genoeg om het nog even vol te houden,” knipoogt ze!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today