22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

‘Whitney’, de film over het tragische leven van Whitney Houston

Whitney Houston
© Entertainment One

De documentaire ‘WHITNEY’ vertelt voor de eerste keer het unieke verhaal over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston. Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews – niet alleen met de familie van Whitney, maar ook met de verschillende mensen waar zij tijdens haar carrière door omringd werd.

‘WHITNEY’ gaat dieper in op het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston. De documentaire wordt ondersteund met interviews van haar meest dierbaren, met originele beelden en met natuurlijk muziek van één van ‘s werelds grootste zangeressen. Deze parel is vanaf 5 september te ontdekken in de bioscoop.

De documentaire werd bijzonder goed ontvangen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met onder andere 4 sterren van de BBC, The Times en Empire. Zo schreef Variety: `The film captures the quality that made Whitney Houston magical, but more than that it puts together the warring sides of her soul”. Ook tijdens het afgelopen filmfestival van Cannes kon de documentaire op heel wat superlatieven rekenen. De film kreeg er hetzelfde slot als “Amy” in 2015.

Regisseur Kevin MacDonald

Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void) slaagt erin om een goed beeld neer zetten van het leven en de ondergang van dit icoon. MacDonald brengt dankzij uniek beeldmateriaal en bij momenten erg openhartige interviews met Whitney’s familie en entourage, niet alleen een nieuwe kijk op het leven van dit pop icoon, maar weet ook een schokkende waarheid bloot te leggen.

Over Whitney Houston

Whitney Houston werd geboren op 9 augustus 1963 in Newark. Ze was een Amerikaanse zangeres, actrice, danseres en model. In 1985 bracht ze haar eerste single uit waarna talrijke nummer 1-hits volgden. Hiermee versloeg ze zelfs records van Elvis Presley en The Beatles. Haar zangtalent leverde haar heel wat prijzen op.

In 1992 debuteerde ze als actrice in “The Body Guard” waarmee ze tot het absolute sterrenstatus werd gekatapulteerd. Datzelfde jaar trouwde Whitney met Bobby Brown wat resulteerde in een huwelijk vol geweld, drank en drugs en de geboorte van hun dochtertje Nikki Christina Brown. Hun huwelijk hield 14 jaar stand.

Op 11 februari 2012 werd het levensloze lichaam van Whitney aangetroffen in het bad van een suite in het Beverly Hills Hotel. Op 31 januari 2015 werd haar dochter, Bobbi Kristina, ook bewusteloos in bad aangetroffen. Hierna heeft ze een half jaar in coma gelegen. Op 26 juli 2015 is ook zij overleden.

‘WHITNEY’ is vanaf 5 september te ontdekken in de bioscoop.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today