17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Zomerkoning Luc Steeno brengt nieuw album met zomerse nummers uit!

Luc Steeno
© CNR/Vlaamse Sterren

Luc Steeno is een zonnekind. Of een zomerkind; zo je wil.  Wie Lucs carrière de afgelopen jaren van dichtbij heeft gevolgd, moet het toegeven: de zanger scoort zowat elke zomer een hit.  Een verzameling van die zomerhits, een aantal nieuwe nummers én Steeno’s ‘all time summer classics’ zijn nu verzameld op het dubbelalbum ‘De Zomer Van Je Leven’.

Het is van 2014 geleden dat Luc Steeno nog een album uitbracht. ’25 Jaar Hits’ werd vier jaar geleden uitgebracht door zijn toenmalige platenlabel Universal Music ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag en de 25ste verjaardag van zijn carrière als zanger.  Kort nadien stapte de zanger over naar CNR/Vlaamse Sterren, die tot op vandaag een niet onaardig aantal singles opnam met de zanger.  Hoog tijd dus om dat materiaal, aangevuld met een aantal nieuwe nummers op een album te zetten: ‘De Zomer Van Je Leven’.

Luc Steeno
© CNR Vlaamse Sterren

Steeno koos de titel van het album niet toevallig. Niet alleen is het de titel van één van zijn grootste zomerhits (na ‘Hij Speelde Accordeon’) maar Luc hééft het gewoon ook voor de zomer.  “Het is mijn favoriete seizoen,” steekt hij van wal als we hem interviewen.  “De sfeer alleen al: de mensen zijn vrolijker, de sfeer bruisender,…  Ik werk enorm graag tijdens de zomermaanden omdat mensen tijdens mijn optredens net dat tikkeltje uitbundiger zijn en ik me dan extra uit de naad wil werken om hen de tijd van hun leven te bezorgen.”

“Ik ben inderdaad een artiest van zomerse melodieën”

Als we Luc Steeno aanspreken op het aantal zomerhits dat hij de afgelopen jaren heeft gescoord, geeft hij toe dat het pas recent was dat hij bij dat feit stil stond.  “Nu je het zegt.  Ik stond er tot nu toe niet bij stil, maar toen we bezig waren met de selectie van de nummers voor het album, viel het me inderdaad op dat het hoogtepunt van mijn succes tijdens de zomermaanden ligt,” lacht hij.  “Eerst was er ‘De Zomer Van Je Leven’, het jaar daarop ‘Kijk Me Niet Zo Aan’, vorig jaar liep het storm voor ‘Onder De Zon’ en dit jaar scoort ‘Hoe Doe Je Dat?’ zeer goed.  Ik moet dus toegeven dat ik vooral scoor met zomerse nummers.”  

Luc Steeno
© CNR/Vlaamse Sterren

Helemaal anders dan zijn collega’s kiest Steeno makkelijkheidshalve niet voor het schlagergenre.  “Ik kijk er zeker niet op neer.  Maar ik wil meegaan met de tijd en niet in hetzelfde vijvertje blijven vissen,” zegt Luc.  “Ik wil m’n fans blijven verrassen en om het ook voor mezelf spannend te houden, durf ik daarvoor al eens buiten de lijntjes kleuren.”  Het is iets wat Luc geen windeiren oplevert want hij kan rekenen op de steun van een zeer brede fanbasis.  Hij heeft fans van 7 tot 77 én in alle lagen van de bevolking.  “Dat kan alleen als je keer op keer jezelf blijft heruitvinden,” weet Luc.

Spaanse zomerklassiekers als extraatje voor de fans!

Wie ‘De Zomer Van Je Leven’ koopt, krijgt er gratis en voor noppes een tweede schijfje bij met de ‘all time summer classics’ van Luc Steeno.  “Het zijn niet zo maar nummers op dat tweede schijfje,” maakt Luc duidelijk. “Het zijn nummers die stuk voor stuk het ultieme zomergevoel bij mij naar boven halen.  Nummers ook die iedereen kent en die de perfecte aanvulling vormen van mijn eigen songs die je op het eerste CD’tje terug vindt.”

Luc Steeno
© CNR/Vlaamse Sterren

Twee opvallende nummers op Lucs nieuwe album zijn ‘Speel Bouzouki’ en ‘Ze Is De Liefste Van De Wereld’; een nummer uit 1993.  Luc lacht als we hem hierover aanspreken: “Dat laatste nummer is er inderdaad eentje uit de oude doos.  Maar het is zo dat ik al jaren niets meer opgenomen had ter ere van mijn moeder.  En ik vond het wel een leuk idee om een herwerkte, zomerse versie van ‘Ze Is De Liefste Van De Wereld’ op de plaat te zetten.  Wat Will betreft: ik ben mijn carrière begonnen als Tura-imitator en ‘Speel Bouzouki’ – een nummer dat ik destijds heb opgenomen toen Will 75 werd – sluit qua sfeer naadloos aan bij dat van het album.”

“Wie niet droomt, houdt op met leven”

Steeno kan terugblikken op een succesvolle carrière. Binnen afzienbare tijd staat hij 30 jaar op de planken; hij heeft gezongen in de grootste zalen, kon muzikaal volledig zijn ding doen.  Zijn er nog dingen waar hij als artiest van droomt?  “Ik blijf dromen.  Want wie niet meer droomt, houdt op te leven.  Er zijn wel een aantal zaken die ik als artiest wil verwezenlijkt zien en geloof me: ik zal er ook alles aan doen om die dromen te laten uitkomen.  Wat die dingen zijn?  Dat verneemt het publiek als het zover is.  Maar laat één ding duidelijk zijn: Steeno is nog lang niet uitgezongen!”

‘De Zomer Van Je Leven’, het nieuwe album van Luc Steeno is vanaf vrijdag 10 augustus verkrijgbaar als download op iTunes, streaming én als fysiek dubbelalbum!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today