15 °C Antwerpen, BE
dinsdag 17 mei 2022
15 °C Antwerpen, BE
dinsdag 17 mei 2022

Willem-Alexander en Maxima niet meer populair: hoe komt dit?

“De populariteit van het Nederlandse koningshuis en het vertrouwen in de koning bevinden zich in code rood”

Foto: RVD - Paul Tolenaar

Jarenlang waren koning Willem-Alexander en Maxima een ontzettend populair koningskoppel. De Nederlanders omarmden de twee als koningspaar en ze droegen hen op handen. Maar van die populariteit schiet nog maar weinig over.

Hoewel het vorige week groot feest was in Nederland door Koningsdag, staat dat in schril contrast met hoe de Nederlanders echt denken over hun koningshuis.

“De populariteit van het Nederlandse koningshuis en het vertrouwen in de koning bevinden zich in code rood. Hoewel de hoofdpersonages en hun kwaliteiten niet veranderd zijn, heeft de coronacrisis de Oranjes de das omgedaan”, vertelt koningshuisdeskundige Jo De Poorter in Tv Familie.

En dat is volgens Jo eenvoudig te verklaren. “Tijdens de pandemie hadden mensen een korter lontje en meer tijd om zich druk te maken. Over de lakse manier waarop Willem-Alexander met de coronaregels omsprong, bijvoorbeeld. Covid is als een boemerang in z’n gezicht teruggekomen.”

Gelukkig zijn er ook nog altijd liefhebbers van Maxima en Willem-Alexander. Één van hen is Frans Bauer. “Ik had nochtans juist het idee dat ons koningshuis aan populariteit wint. Ik heb het in Maastricht nog nooit zo druk geweten als op Koningsdag.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today