8 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 februari 2023
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 februari 2023

Pommelien Thijs maakt een statement

Pommelien Thijs maakt een statement

Foto: VRT

Het was lang geleden dat een zangeres zo veelvuldig werd besproken na de release van een videoclip. Maar Pommelien Thijs slaagde daar toch in. Zij probeert met haar videoclip ‘Ongewoon’ een mooi statement te maken.

En dat doet ze met behulp van StuBru-presentatrice Flo Windey. In de videoclip kust Pommelien Flo voluit en daarmee komt de zangeres ook meteen uit de kast. Want Pommelien valt niet alleen op jongens, maar ook op meisjes.

Het nummer gaat over hoe de zangeres de eerste keer gevoelens voor een meisje voelt, en hoe vertrouwd dat allemaal aanvoelt. “Ongewoon gaat over de eerste kriebels in je buik en de opwinding die bij een verliefdheid hoort”, vertelt ze op de radio en in Tv Familie.

Pommelien schreef het nummer nadat een vriendschap met een meisje plots meer was geworden. En hoe ontzettend verward ze zichzelf voelde. “Voordien had ik enkel gevoelens voor jongens. En plots besefte ik: ‘Ah, tiens, voor mij voelt dit exact hetzelfde.”

Er zou al meteen een etiket kunnen geplakt worden op de coming-out van de zangeres, maar dat doet ze zelf liever niet. “Je mag gerust zeggen dat ik bi ben, maar mij maakt het niks uit. Ik ga mezelf in de toekomst niet voorstellen als ‘Hey, ik ben Pommelien en ik ben bi.’ Ik ben nog steeds dezelfde als daarvoor.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today