10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Zaak De Pauw: “dat is het enige doel dat Bart De Pauw voor ogen heeft”

Bart De Pauw
@VIER

Het proces rond Bart De Pauw belooft een ware slijtageslag te worden. Vooral de ‘verzegelde enveloppe’ met de initiële verklaringen van de slachtoffers aan de preventieadviseur van de VRT wordt de inzet van een procedureslag.

En die enveloppe zou niet eens van belang zijn voor de zaak tussen De Pauw en zijn slachtoffers, maar zou wel cruciaal kunnen zijn voor de schadevergoeding die De Pauw eist van de VRT omwille van de ‘karaktermoord’ op zijn persoon, schrijft Dag Allemaal.

De slachtoffers – die in eerste instantie niet eens proces wilden – zien zo hun hoop op een snel proces in rook opgaan. Nochtans is een snelle afwikkeling van de zaak ook voor hen de enige manier om de draad van hun leven weer te kunnen opnemen.

“Psychologisch is dat bijzonder zwaar om dragen. Zij voelen zich de speelbaar in het juridisch spel dat Bart De Pauw met de VRT speelt, horen we bij intimi”, schrijft Dag Allemaal. Volgens de bronnen die Dag Allemaal raadpleegt heeft Bart De Pauw slechts één doel voor ogen: die cheque van twaalf miljoen uit de brand slepen. “En daar moet alles voor wijken.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today