14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Zeven powerstemmen pakken uit met unieke covers

Liefde Voor Muziek
© Medialaan/VTM

Liefde voor Muziek maakt zich klaar voor een nieuwe topeditie. Daarin pakken zeven powerstemmen uit met unieke covers van elkaars hits. Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Cocojr., Sarah en Gert Bettens van K’s Choice, Niels Destadsbader, Silvy De Bie van Sylver en de Nederlandse Sharon den Adel van Within Temptation warmen de stemmen op voor een onvergetelijk muzikaal avontuur.

Of ze nu recent zijn doorgebroken of al jaren in het vak staan: de artiesten hebben stuk voor stuk hun sporen in de muziekwereld verdiend. Zowel op nationaal als op internationaal vlak. Met een verrassende mix van pop, metal, classic, rock, slow, dance en reggae zijn de meest uiteenlopende muziekgenres dit seizoen vertegenwoordigd. De artiesten weten elk nummer naar zich toe te trekken en toveren de covers meer dan eens om tot éigen nummers.

In het Spaanse Sitges nabij Barcelona geniet de groep van een late nazomer. In de adembenemende Gran Villa Rosa zullen ze een week lang overnachten, ontspannen en vooral véél plezier maken. Het decor voor de muzikale optredens bevindt zich in Sant Pere De Ribes. Daar worden alle muzikale grenzen doorbroken. Van symfonische metal in een Lotti-jasje of K’s Choice in een Sylver-mix. Verrassende covers en kippenvelmomenten zijn nu al verzekerd.

Dat Liefde voor Muziek heel wat teweegbrengt op muzikaal vlak, werd ook vorig seizoen duidelijk. Alleen Ed Sheeran ging het programma voor in de lijst van best verkochte albums van het jaar. Op YouTube haalde ‘Ik Wil Je Terug’, de cover van Clouseau, meer dan 1,5 miljoen views. De hits van alle artiesten bestormden de hitlijsten en worden tot vandaag nog live gespeeld op concerten. De zeven powerstemmen van dit seizoen staan dan ook te trappelen om voor muzikaal vuurwerk te zorgen.

Jasper Steverlinck

De loepzuivere engelenstem van Jasper Steverlinck was voor het eerst te horen in zijn rockgroep Arid. Nadien volgde zijn populaire solowerk, met een straffe cover van Life On Mars als uitschieter. “Liefde voor Muziek is een muzikale speeltuin”, zegt Jasper. “Je kan en mag alle kanten opgaan met een repertoire. Muziek is universeel en héél verschillend. Wat het extra spannend maakt, is dat de originele artiest gewoon recht voor je neus zit. En of ik verrast geweest ben!”

Silvy De Bie

Silvy De Bie groeide met de populaire danceformatie Sylver uit tot een icoon uit de nillies. Ze scoorde tal van top 10-hits die door een hele generatie worden meegezongen. Turn The Tide is een klassieker en leidde tot een Europese doorbraak. “Als fan van het eerste uur heb ik altijd al willen deelnemen aan Liefde voor Muziek”, zegt Silvy. “Het is helemaal mijn ding en geeft me de kans om een andere Silvy te laten zien. Helmuts muziekstijl ligt het verst af van de onze, dus het was heel bijzonder om hem een nummer van Sylver te horen zingen. Voor mezelf was het repertoire van Niels de grootste uitdaging. Wie weet waag ik me wel eens aan het Nederlands.”

Niels Destadsbader

Voor Niels Destadsbader wordt Liefde voor Muziek een logisch vervolg op een fenomenaal muzikaal jaar. Een MIA, dé Zomerhit, 44 weken Ultratop, een platina-album: ze maakten van hem dé muzikale doorbraak van het voorbije jaar. “Als jonge gast gebeurde het wel eens dat je een liedje coverde van een muzikale held”, klinkt het bij Niels. “Dat zij nu het omgekeerde doen met mijn songs is toch een beetje gek. Liefde voor Muziek is voor mij een enorme kans om te laten zien wie ik ben en waar ik voor sta of wat ik plezant vind. Hopelijk vinden de mensen dat even plezant als ik.”

K’s Choice

25 jaar geleden debuteerden Sarah en Gert Bettens nog als bescheiden broer en zus. Hun band K’s Choice brak wereldwijd door en is na 25 jaar nog steeds een begrip in de Belgische rockscene. “We zijn blij dat we mogen meedoen”, zeggen Sarah en Gert. “Bij de vorige seizoenen waren we erg onder de indruk van de kwaliteit van de muziek. Het komt niet vaak meer voor dat artiesten nog zo gefeatured worden op televisie. En geef toe, wat is er fijner dan samen muziek maken aan het zwembad?”

Helmut Lotti

Helmut Lotti is de populairste klassieke zanger die Vlaanderen ooit heeft gekend. Van Elvis-imitator over Vlaamse zanger naar meer dan 10 miljoen verkochte platen: het sprookje is gekend. Momenteel is hij bezig aan een succesvolle Comeback Tournee. “Ik heb altijd gehoopt dat ik gevraagd zou worden om aan Liefde voor Muziek mee te doen. Dat dit nu gebeurt met deze groep is gewoon fantastisch. Wat ik ervan verwacht? Dat ik mijn collega-artiesten gelukkig kan maken met mijn versies van hun liedjes. En dat ik van mijn eigen nummers versies zal horen die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Niks is zo mooi als de liefde voor muziek!”

Cocojr.

Met The Dinky Toys was Cocojr. – toen nog Kid Coco – in de jaren 90 verantwoordelijk voor de revival van de bandana en 2 dozijn oorwurmen. My Day Will Come, Out In The Streets, I Can’t Keep My Hands Off You… Wie kent ze niet? Cocojr. leent de hits met plezier uit voor Liefde voor Muziek. “Eindelijk mag het eens uitgebreid over muziek gaan. Bovendien worden er muren gesloopt. Het vinden van de juiste nummers was een grote uitdaging. We zochten de perfect-fit. Ik hou van stemmen met een uitgesproken karakter en die gaan we in deze editie zeker horen!”

Sharon den Adel

Als zangeres van de symfonische metalband Within Temptation schitterde Sharon den Adel op grote festivals als Rock Werchter, Pink Pop, Graspop, Pukkelpop, Roskilde en Rock Am Ring. Ze toerde door heel Europa en werd immens populair in België, Nederland en Duitsland. Liefde voor Muziek is weer een nieuw soort avontuur”, vertelt Sharon. “Ik heb wel vaker songs van andere artiesten uitgevoerd, maar dit is een heel ander concept. Het is een leuke uitdaging om mijn eigen draai te geven aan de liedjes van collega’s. En ongelofelijk om te horen wat zij met liedjes van Within Temptation doen!”

Liefde Voor Muziek, vanaf 16 april 2018 om 20u35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today