Bekende Vlamingen nemen hun moeder mee op trip

0
© VTM / Medialaan

Zes bekende Vlamingen gaan vanaf maandag 25 februari op reis met hun mama. Geen snoepreisje, maar een pittige trip vol actie en kicks, naar alle uithoeken van de wereld. In Weg Met Ons Ma stippelen de bekende Vlamingen activiteiten uit die hun moeders nog nooit hebben gedaan en die ook niet bepaald op hun bucketlist staan. Ruth Beeckmans, Bart Kaëll, Niels Destadsbader, Hilde De Baerdemaeker, Staf Coppens en Rob Vanoudenhoven leren hun moeders van een andere kant kennen en halen hen stevig uit hun comfortzone. Eén ding is zeker: na de uitzending is heel Vlaanderen weg van hun ma!

Een moeder zou álles doen voor haar kind. Van die gedachte maken de bekende zonen en dochters graag een tikkeltje misbruik in Weg Met Ons Ma. Rustig door de stad kuieren of zonnen bij het zwembad zit er helaas niet in. Wel op de to do list? Baden tussen de krokodillen, zwemmen met de grootste haai ter wereld, skydiven, clubben, bergen beklimmen, knuffelen met cobra’s, diepzeeduiken, … Om die bucket list af te werken reizen de BV’s met hun moeder naar plekken waar ze nog nooit kwam. Van Spanje, IJsland of Marokko tot Zuid-Afrika, India, de Filipijnen en Las Vegas. Daar doen ze samen wat ze alleen nooit zouden durven.

Aflevering 1: Ruth Beeckmans

Ruth Beeckmans en haar mama Chrisje (60) pakken als eerste hun koffers voor een uitdagende reis naar Zuid-Afrika. De bestemming voelt voor Ruth als ‘thuiskomen’, want haar man werd er geboren. Haar band met Chrisje omschrijft Ruth als een echte moeder-dochterrelatie. Met véél liefde, maar ook met de nodige irritaties. Op hun trip naar Zuid-Afrika hoopt Ruth het antwoord te vinden op één prangende vraag: hoe goed ken ik mijn mama?

Stiekem wil Ruth ook wel te weten komen wie van beiden het stoerst is: zij of haar mama. Om dat te testen heeft ze een aantal grensverleggende activiteiten bedacht. Ruth weet dat Chrisje bang is voor wilde dieren en als de dood voor krokodillen. Tussen de krokodillen baden is dus niet echt de uitstap die Chrisje in gedachten had…

Weg Met Ons Ma was een wonderlijke reis”, vertelt Ruth. “Een unieke kans om nog eens het kindje van mijn mama te mogen zijn. We deden dingen die zo beangstigend waren, maar dat was ok omdat ik onder haar vleugels mocht schuilen. Dat ze zo stoer was, had ik nooit verwacht. Fijn om haar ‘opnieuw’ te mogen leren kennen. Niet enkel als mama, maar als mens.”

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here