Openhartige Lindsay: “Lisa-Marie kwam er dankzij ivf en na 2 miskramen”

lindsay
© Ymke Dirikx

Op het prachtige kasteeldomein De Cellen stelde Lindsay zaterdagmiddag haar boek ‘Mama worden’voor, de weg naar geluk via ivf’. Het was een geëmotioneerde zangeres die onder het goedkeurende oog van de Oostkampse burgemeester Jan de Keyser het eerste boekexemplaar in ontvangst mocht nemen van Raf Willems, CEO van Willems Uitgevers.

Lindsay: “Ik zal nooit onder stoelen of banken steken dat Lisa-Marie er gekomen is dankzij in-vitrofertilisatie (ivf). Ik ben de professor en zijn team eeuwig dankbaar voor het geluk dat wij hebben gekregen met onze dochter. Dit boek was in eerste instantie niet de bedoeling, maar toen ik zag met hoeveel mensen we op weekdagen, maar ook in het weekend en op feestdagen op de vruchtbaarheidsafdeling van het UZ Brussel zaten te wachten, heb ik besloten om mijn steentje bij te dragen. Ik wil de mensen die met ivf bezig zijn een hart onder de riem steken en kracht geven, en als ik met dit boek nog maar één iemand kan helpen om sneller de stap te zetten, dan is mijn missie geslaagd.

Crash

In ‘Mama worden’ vertelt Lindsay voor het eerst over haar 2 miskramen en hoe ze op een gegeven moment, tijdens tv-opnames, crashte: “Micha Marah had mij uitgenodigd bij Ment voor opnames. Meestal kon ik de knop omzetten, waardoor ik de lachende Lindsay bleef. Ik draag niet graag een masker om verdriet te verbergen en hoe langer het duurt, hoe lastiger ik het heb om er tegen te vechten. Bij Micha zat een astrologe en ik stelde haar de vraag: “Zou ik ooit een kindje krijgen?” Zij trok de vossenkaart en vertelde me dat het heel moeilijk zal blijven gaan en ze kon er geen antwoord op geven dat het ooit zou lukken. Toen knakte er iets, had ik mezelf niet meer onder controle en was ik blij dat Micha er was om mij op te vangen.

Kwetsbaar

Het is uniek dat iemand die toch kwetsbaar is in haar verlangen naar een kind, toch zo open is, hoe zwaar het ook is”, zegt professor Michel De Vos van het UZ Brussel, die met zijn team de columns schreef in ‘Mama worden’. “In België is een goede vorm van ondersteuning en terugbetaling, maar er haken nog heel veel mensen af. Koppels stoppen na twee behandelingen omdat het lichamelijk en fysiek zwaar is. We vinden het mooi dat Lindsay erover wil schrijven en vertellen. Vruchtbaarheid en een kinderwens zijn fundamentele zaken bij de mens en het publiek heeft inderdaad nood aan meer informatie.” 

Naast de getuigenis van Lindsay en de columns van professor De Vos, vind je in ‘Mama worden’ ook de getuigenis van voormalig Miss België Virginie Claes, die eveneens mama werd dankzij ivf. De opbrengsten van het boek gaan naar ‘Vriend voor nieuw leven’, een fonds dat verder wetenschappelijk vruchtbaarheidsonderzoek ondersteund en financiert.

‘Mama worden, de weg naar geluk via ivf’ van Lindsay is een uitgave van Willems Uitgevers en is overal te koop.

advertentie