Beau Séjour en Façades vallen in de prijzen!

0
Beau Séjour
© VRT/Jokko

De Scenaristengilde reikte deze avond de ‘Scenarioprijs voor beste langspeelfilm’ uit aan Jan Pepermans voor ’Façades’. Sanne Nuyens, Bert Van Dael en Benjamin Sprengers kaapten met ‘Beau Séjour’ de ‘Scenarioprijs voor beste televisieserie’ weg.

De ‘Scenarioprijs voor beste langspeelfilm’ is ondertussen aan zijn tiende editie toe. Jan Pepermans had de prijs niet zien aankomen: “Als scenarist is het al een enorm cadeau om fijne en getalenteerde mensen te treffen die je script willen verfilmen. Ook nog eens bekroond worden voor de woorden die zij zo mooi en respectvol hebben geïnterpreteerd voelt alsof Sinterklaas en Kerst samenvallen. Ik ben er ongelofelijk blij mee en ik zal hem koesteren als de twijfel weer eens toeslaat bij het schrijven.”

‘Façades’ is een karaktergedreven drama over een vrouw die onverwacht op een kantelpunt in haar leven komt te staan. De film werd geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns en in de hoofdrollen zien we Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen.

De Scenaristengilde reikte dit jaar ook voor de vierde keer de ’Scenarioprijs voor beste televisieserie’ uit. Net zoals bij de twee vorige edities kwamen enkel eerste seizoenen van (nieuwe) reeksen in aanmerking. Bovendien moest de laatste aflevering in 2017 zijn uitgezonden. Deze prijs ging naar Sanne Nuyens, Bert Van Dael en Benjamin Sprengers voor ‘Beau Séjour’.

Het team Sanne, Benjamin en Bert voelt zich vereerd om deze prijs uit de handen van collega’s te ontvangen. “Het was een werk van lange adem om over tien afleveringen heen de puzzel in elkaar te steken. We hopen dat onze sector nog meer kan professionaliseren, dat er nog meer jong talent kan komen bovendrijven en bovenal dat er genoeg geïnvesteerd wordt in minder evidente ideeën zoals ‘Beau Séjour’ er in eerste instantie ook eentje was. In het bijzonder willen we onze scriptdoctors Heidi Hermans en Willem Wallyn bedanken, zonder hen was ‘Beau Séjour’ nooit geworden wat het nu is.”

Deze rauwe en hedendaagse whodunit, ook in een regie van Kaat Beels en Nathalie Basteyns, flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen. Lynn Van Royen vertolkt de hoofdrol als Kato.

Met de Scenarioprijzen wil de Vlaamse Scenaristengilde de vaak anonieme schepper van een film of serie in de spotlights plaatsen. Tenslotte legt de scenarist de basis van élke succesvolle film of serie. Zoals steeds konden de leden van de Scenaristengilde ook dit jaar via de website van de gilde stemmen op de scenario’s voor film en tv-reeksen.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here