Betoverende Doornroosje neemt hele zaal moeiteloos mee

0
© Tom Bergs

Vrijdagavond vond in Theater Elckerlyc in Antwerpen de perspremière plaats van ‘Doornroosje’, de nieuwste musical van productiehuis Deep Bridge Entertainment. Hoewel die laatste nog maar vrij recent het levenslicht zacht, blies de musical de hele zaal in een mum van tijd omver.

Of de orginele versie van het sprookje ‘Doornroosje’ van Perceforest, Giambattiste Basile of dan wel van de Gebroeders Grimm komt, bij Deep Bridge hebben ze er een eigentijdse draai aan gegeven die op luchtige wijzige het verhaal probeert te brengen van de prinses die zich prikte aan het spinnenwiel en zo in een diepe slaap viel. De grote, bekende, lijnen van het verhaal werden behouden, maar hier en daar werden er ook enkele hedendaagse toetsen aan gegeven. Zo keert #MeToo terug, heeft de koning (die verdacht veel op onze eigen koning Filip lijkt) het bij de geboorte van zijn dochter over “een echt vrouwtje” en merkt de Goede Fee op dat een bepaalde toverspreuk ook ooit te horen was in het Ketnet-programma ‘Nachtwacht’.

Cast met grote namen

Beginnen moeten we doen met de hele cast een meer dan verdiende pluim te geven om het publiek ruim een uur lang moeiteloos doorheen de show te loodsen. De meest opmerkelijke namen zijn uiteraard wel die van Tinne Oltmans (Doornroosje), Thomas Van Goethem (Prins), Walter Baele (Koning), Liv Van Aelst (Koningin), Line Ellegiers (Goede Fee) Laurenz Hoorelbeke (Titus) en natuurlijk  Jasmine Jaspers (Fien).

Tickets en info

De show is dit weekend nog te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen en houdt volgend weekend halt in het Ethias Theater in Hasselt, om uiteindelijk op 3 en 4 maart te besluiten in Capitole in Gent. Een standaardticket kost tussen de 23,50 en 38,50 euro. Een heuse prins & prinsessenseat heb je al voor 43,50 euro. Al krijg je bij die laatste optie wel de beste plaatsen in de zaal en een sprookjespakket cadeau bestaande uit een gesigneerd programmaboekje en een cd. Tickets bestellen doe je op de website van Deep Bridge uiteraard!

Foto’s

Ook onze fotograaf Tom Bergs was vrijdagavond aanwezig in Antwerpen en kon er enkele fijne plaatjes schieten. Die vindt u zoals gewoonlijk terug op onze Facebook-pagina.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here