10 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Efteling opent Python opnieuw voor bezoekers!

Python Efteling
© Efteling

Sinds afgelopen zaterdag kunnen bezoekers in de Efteling weer genieten van een rit in de Python. In slechts 12 weken tijd is de 37 jaar oude Efteling-achtbaan bijna compleet afgebroken en weer opnieuw opgebouwd en is de 4,5 miljoen kostende renovatie gerealiseerd.

De vernieuwde Python ziet er als vanouds uit want de loopings, dubbele kurkentrekker en helix zijn allemaal weer teruggebracht. De baan is wel geoptimaliseerd naar moderne maatstaven en modellen waardoor de rit soepeler én sneller verloopt. Roodkapje had de eer om de allereerste rit te maken.

Het baanverloop heeft een ideale lijn gekregen met minder hoekige bochten en rondere vormen in de kurkentrekker. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de nieuwe Python op rolletjes loopt en de treinen soepel de bekende loopings, dubbele kurkentrekker en helix doorrazen. De vernieuwde Python is geoptimaliseerd naar moderne maatstaven en de wetenschap dat de Efteling, in tegenstelling tot 37 jaar geleden, iedere dag geopend is. De bekende Efteling-achtbaan kan er daardoor weer decennia tegenaan.

“We bouwen heel graag voor de eeuwigheid in de Efteling en de Python is echt niet meer weg te denken. Vele gasten hebben bijzondere herinneringen aan de Python en wij willen dat de komende generaties op dezelfde manier kunnen terugkijken op hun ritten in de Python. Fantastisch om weer te zien hoe de eerste kinderen bij de ingang kijken of ze lang genoeg zijn. En daarna het plezier op hun gezichten na het ritje in de vernieuwde Python”, vertelt Fons Jurgens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling.

Geschiedenis Python

De Python heeft vanaf de allereerste plannen al voor opschudding gezorgd. Al in de loop van de jaren ’60 praat de Efteling over een aantrekkelijker aanbod voor de wat oudere jeugd. En om nationaal en internationaal te blijven meetellen, wordt eind jaren ’70 besloten een ‘reuzenachtbaan’ te bouwen. Toen de Python in 1981 opende was het niet alleen de eerste achtbaan in de Efteling, maar ook de grootste en meest spectaculaire achtbaan op het Europese vasteland.

De Efteling bestond destijds enkel uit een Sprookjesbos en speeltuin, dus de Python werd als vreemde eend in de bijt aan de andere kant van het park neergezet. Waar de meningen over de komst van de achtbaan in het begin nogal verdeeld waren, bleek vrij snel na de opening van de Python dat de komst van deze thrill ride de toekomst van het park een belangrijke nieuwe richting gaf. Alleen al in 1981 bezochten 400.000 extra gasten de Efteling, door de komst van de Python.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today