7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

John Leo eerste winnaar The Voice Senior

© Medialaan

John Leo mag zich vanaf nu The Voice Senior noemen. Walter Grootaers is dus een gelukkige coach, want hij heeft John de voorbije weken naar de overwinning begeleid. De zanger van 66 uit Geel won de eerste editie van de talentenjacht voor 60-plussers. Hij mag nu een nummer professioneel opnemen en gaat naar huis met een bonus van 10.000 euro.

De show wist de voorbije weken met elke aflevering meer dan een miljoen Vlamingen te entertainen. In de finale op vrijdag 28 december 2018 waren nog 8 stemmen in de running. John bracht daarin 2 nummers. In de eerste ronde kon hij met ‘De Clown’, de klassieke tearjerker van de Nederlander Ben Cramer, zijn coach Walter Grootaers ervan overtuigen hem naar de volgende ronde te sturen. Walter moest toen zijn andere poulain Karel laten gaan. Naast John gingen ook Lou van team Dana, Rita van team Helmut en François van team Natalia door naar de laatste fase.

Volgende editie: inschrijvingen geopend

In die beslissende ronde bracht John Leo de klassieker ‘Love is All’ van Malcolm Roberts. Voor Walter was hij simpelweg de beste van de vier. “Hij heeft een stem en hij kan ze gebruiken. Daar moet ik eerlijk in zijn.” En Johns interpretatie kon ook Klein Vlaanderen overtuigen. Want het waren niet langer de coaches, maar deze onafhankelijke jury van 150 Vlamingen die uit de 4 topfinalisten één winnaar moesten kiezen. John wint dus de eerste The Voice Senior. Host An Lemmens riep op het einde van de finale andere senioren die goed kunnen zingen meteen op om zich via vtm.be in te schrijven voor een volgende editie van ‘The Voice Senior’.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today