Nieuwe reeks 13 Geboden vanaf maandag bij VTM

0
13 Geboden
© Medialaan/VTM

De spannende thrillerreeks ‘13 Geboden’ neemt de kijker mee in een wereld die minder ver van de maatschappij staat dan we vermoeden.

Een steeds populairder wordende seriedader, die de bijnaam‘Mozes’ krijgt, wil ons op een brutale, weliswaar ongeoorloofde manier, een spiegel voorhouden enaanklagen dat sommige waarden en normen steeds meer vervagen, of gewoonweg helemaalverdwijnen. Gij zult niet doden, niet liegen, geen overspel plegen, uw ouders eren,… de 10 gebodenhebben serieus aan kracht en betekenis ingeboet. En al zou de seriedader een punt hebben dat sommige van die waarden wat uitgehold zijn in deze moderne tijden waarin mensen proberen teoverleven in een wereld die steeds sneller lijkt te draaien… zelfs dan kan men zich onmogelijk neerleggen bij zijn gewelddadige reactie op de zogezegde normvervaging.

Maar wat als ‘Mozes’ glashelder kan bewijzen dat iemand die een schijnbaar normaal leven leidt inwerkelijkheid een actieve pedofiel is? En wat als die onthulling een regelrechte, middeleeuwse heksenjacht ontketent en de populariteit van de seriedader een ongekende hoogte bereikt?

Regisseur Maarten Moerkerke: Wat me aantrok, is dat ’13 Geboden’ geen typische ‘whodunnit’ ismaar veeleer de onmogelijke jacht van twee inspecteurs op een misdadiger die hen door zijn misdaden niet alleen confronteert met het zogenaamde moreel verval in onze maatschappij, maar minstens evenzeer met de persoonlijke chaos in hun eigen leven. Nog ver voor het einde maakt de kijker uiteindelijk kennis met ‘Mozes’ maar dat houdt hem niet tegen, net zo min als er in de Bijbel maar 10 Geboden zijn…”

Dit kan je verwachten in de eerste aflevering

Een Vlaamse provinciestad wordt opgeschrikt door de moord op een 16-jarig Turks meisje, dat brutaal de keel werd overgesneden. De federale gerechtelijke politie vermoedt dat het om een eremoord gaat en heeft al snel een verdachte, maar geen bewijs. De man lijkt vrijuit te zullen gaan maar een dag later wordt hij levend, maar zwaar verbrand teruggevonden onder een brug met op één van de pijlers de in graffiti gespoten boodschap ‘Bovenal bemin 1 God’. De politie staat voor een raadsel dat alleen maar groter wordt als de vermoedelijke dader kort daarop een tweede maal toeslaat.

13 Geboden, vanaf maandag 10 september om 21u50 bij VTM

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here