Songfestivalkoorts bij Lieven Van Gils, Radio 2 en MNM!

0
Sennek
© VRT/Marie Wynants

Het is bijna zo ver, zaterdag trekt Sennek naar Portugal om er de kleuren van ons land te verdedigen op het Eurovisie Songfestival. Bij Eén zijn we er helemaal klaar voor om alles te volgen en Sennek haar avontuur mee te beleven.

Peter Van de Veire reist haar volgende week achterna om commentaar te geven bij de drie live-shows die op één worden uitgezonden. Je kan zijn avonturen ter plaatse volgen via de online kanalen van Eén. Radio 2 en MNM dragen bovendien hun steentje bij.

Van Gils & Gasten

Lieven Van Gils en Peter Van de Veire wuiven Sennek samen met een aantal verrassende gasten uit. Rond de tafel wordt de concurrentie gewikt en gewogen.

Uitzwaaimoment Sennek, donderdag 26 april op Eén.

De dag van Senneks halve finale blikt Lieven om 20u35 al vooruit en verzamelt zich een bont legertje van supporters zich: naast Tom Helsen, Axelle Red, Blanche, Jelle De Beule, Koen De Poorter en Lieven, voorziet men ook een opmerkelijke helderziende om de kansen van Sennek in te schatten.

Van Gils & het Songfestival: halve finale 1 – dinsdag 8 mei op Eén.

De tweede halve finale laten we ook niet ongemerkt voorbij gaan. Lieven verwelkomt Lordi (in 2006 winnaar voor Finland met ‘Hard Rock Halleluja’), Alex Agnew (naast liefhebber van scherpe opmerkingen ook van het betere gitaarwerk) en Sandra Kim (voorlopig nog steeds de enige Belgische winnares van het Festival, ze brengt voor de gelegenheid een eigen versie van Songfestivalklassieker ‘Non Ho L’Età’ van Gigliola Cinquetti).

Van Gils & het Songfestival: halve finale 2 – donderdag 10 mei op Eén.

De avond van de grote finale waarvan we hopen dat Sennek mee voor de overwinning zal strijden. Lieven ontvangt dan Wim De Vilder (van jongsaf Songfestival-fan al was die liefde bijna bekoeld toen Barbara Dex in 1993 volgens hem te weinig punten kreeg voor ‘Iemand als jij’), Danira Boukhriss (heeft die avond de eer om de Belgische punten mee te delen), Alex Callier (die met Sennek mee haar nummer ‘A matter of time’ schreef) en Louis Tobback (burgervader van Leuven, en dus van Sennek, die hoopt dat een overwinning zijn stad definitief op de wereldkaart zal zetten).

Van Gils & het Songfestival: finale – zaterdag 12 mei op Eén.

Radio 2

Vanessa Vanhove en Caren Meynen voorzien op dinsdag 8 mei vanaf 21 uur een speciaal programma De volgelingen van het Songfestival bij de halve finale waar Sennek haar kans waagt. Ze hebben enkele bekende Songfestivalliefhebbers te gast. Hetzelfde doen ze op zaterdag 12 mei als Sennek hier naar doorstoot.

MNM

Met commentator en MNM-dj Peter Van de Veire heeft MNM de ideale vliegende reporter in Lissabon om ook niks te missen van het Songfestival. De luisteraars kunnen al sinds begin deze week de deelnemende nummers horen en beoordelen waardoor ze bij MNM al kunnen inschatten wie de kanshebbers en wie de buitenbeentjes zijn. Op vrijdag 27 april wuiven Peter en Julie Van den Steen Sennek in de Ochtendshow uit.

Vanaf maandag 7 mei neemt Julie de presentatie van de Ochtendshow voor haar rekening, elke dag in het gezelschap van een Bekende Vlaming; Vanuit Portugal zal Peter elke ochtend als Radio Lissabon meermaals de laatste nieuwtjes brengen, peilen naar het stressniveau in de coulissen en uiteraard Sennek geen seconde uit het oog verliezen. Online zal er ook niets te missen zijn want die week vlogt Peter ook vanuit Lissabon.

Dinsdag 8 mei, de dag van Senneks halve finale, bouwt Tom De Cock al vanaf de namiddag de spanning op in Planeet De Cock. Hetzelfde doet hij op de dag van de grote finale, zaterdag 12 mei, en de zondag erna blikt hij tussen 7 en 10 uur in MNM Rewind terug op, wie weet, een overwinning van Sennek?

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here