Tijs Vanneste brengt bijzonder nummer ‘Soms’ uit voor OverKop

Tijs Vanneste
© Medialaan/Qmusic

Tijs Vanneste, beter bekend als Jef Van Echelpoel, was vanmorgen te gast bij Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck in de ochtendshow van Qmusic. De zanger bracht er in primeur zijn nieuwe nummer ‘Soms’, dat het lijflied wordt van OverKop. 

Tijs heeft ervaring met de doelgroep van Rode Neuzen Dag. Hij werkte als creatief therapeut met kwetsbare jongeren en gelooft in de aanpak en werking van OverKop. Tijs Vanneste: “Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik me extra inzet voor jongeren. De wereld en maatschappij worden er niet simpeler op. Zeker niet voor zij die iets minder standvastig in het leven staan. Het is voor de meesten onder ons roeien met de riemen die je hebt. ‘Soms’ is een lied voor jongeren die het moeilijk hebben met zichzelf, met anderen of met het leven. Het is bedoeld als een lichtpuntje waaraan je je kan vastklampen en waardoor je in het beste geval zelfs kracht vindt om een nieuwe start te maken.”

Baby Yega, Tina Maerevoet en Dalilla Hermans in de clip

In de videoclip van ‘Soms’ zijn naast Tijs Vanneste ook actrice Tina Maerevoet, schrijfster Dalilla Hermans en Belgium’s Got Talent 2017-winnaars Baba Yega te zien. Ze wilden graag hun steentje bijdragen aan het nummer omdat ze de boodschap belangrijk vinden en geloven dat het iets kan betekenen voor jongeren.

Rode Neuzen Dag 2016 zamelde 4.103.677 euro in voor vijf OverKop-huizen in Genk, Gent, Mechelen, Oostende en Tienen. De derde Rode Neuzen Dag vindt plaats op vrijdag 30 november 2018 en focust meer dan ooit op het mentaal welzijn van jongeren op school. Iedereen kan acties registreren op rodeneuzendag.be.

advertentie