Stuurt Steve Tielens KV Mechelen Europa in?

Steve Tielens
© Christof Desmedt

Nu woensdag neemt tweedeklasser KV Mechelen het in de finale van de Croky Cup op tegen de Oost-Vlaamse topclub AA Gent. Al mogen de kansen van de kersverse promovendus op papier misschien wel erg schaars zijn, qua ambitie geen gebrek. Zo ook niet bij zanger Steve Tielens, die er zelfs een heuse single aan wijdde.

De single kreeg de toepasselijke titel ‘Wij zijn de Kakkers’ mee, naar analogie van de bijnaam van de Mechelse supporters. Het nummer is een herwerking van de hit ‘Scheiss Drauf’ van Peter Wackel, oftewel de Nederlandstalige megahit ‘Ik wil zuipen’. Tielens werd door KV Mechelen overigens gevraagd om zijn hit woensdag live te brengen in het fandorp van Malinwa aan de Heizel.

Of KV Mechelen effectief mag dromen van Europa, zal niet alleen van de beker afhangen, maar ook van het dossier Propere Handen. Al is één ding zeker: dat er wat het resultaat ook mag worden, er sowieso gefeest zal worden. En dat zullen ze niet in het minst te danken hebben aan de oorwurm van Steve Tielens, die eerder ook al met onder meer Marc Coucke een nummer opnam.

advertentie