14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Alloo duikt de nacht in op Aalst Carnaval!

Luk Alloo
© Medialaan/VTM

Deze week ontmoet Luk Alloo in Alloo In De Nacht enkele kleurrijke figuren. Letterlijk dan. Aan de vooravond van Aalst carnaval woont hij de traditionele carnavalsmatch bij van basketbalploeg Okapi Aalstar.

“We gaan nog een zware nacht tegemoet”, klinkt het bij de verklede toeschouwers. Ook burgemeester Christoph D’Haese feest mee. “Dit is de aanloop naar carnaval”, zegt hij. “Het is zaterdag, dus we moeten nog een beetje beheerst blijven. Het worden nog 3 zware dagen en nachten.”

In Wilrijk stapt Luk een plaatselijke tattooshop binnen, waar in de late uurtjes nog getatoeëerd wordt. “’s Avonds werken is aangenamer en rustiger. Tekenen doe ik ook het liefst na middernacht.” In Antwerpen loopt Luk door het rood verlichte Schipperskwartier, waar hij aanbelt bij de 69-jarige Roger. “Als je hier al 16 jaar woont, kijk je niet veel meer naar de meisjes. Ze veranderen ook elke dag”, getuigt hij. “Vannacht wandel ik nog even door de straten en dan zien we wel waar de deur opengaat.”

Om middernacht stapt Luk ook binnen op een verrassingsfeest in Rijkevorsel. Daar vieren familie en vrienden de 60ste verjaardag van Viviane. Daarna belt hij aan bij Nini, die aan MS lijdt en ’s nachts verzorgd wordt door Vera. “Nini heeft 24 uur per dag hulp nodig”, vertelt zij. “Alleen op die manier kan ze zo lang mogelijk thuis blijven. Slapen mag ik niet als ik bij Nini ben. Terwijl zij slaapt, blijf ik wakker om alles in de gaten te houden. Ik doe dit werk bijzonder graag en haal er veel voldoening uit.”

Alloo In De Nacht, donderdag 22 februari 2018 om 21u20 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today