5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Het Hof Van Assisen nodigt uit…

© Uitgezonderd!

Onlangs werd studente Anne Delorge vermoord. Een zelfbewuste, knappe, zelfverzekerde jonge vrouw die onder de schuilnaam ‘Candy’ haar hogere studies combineerde met een florissant baantje in de prostitutie. Tot ze plots op een een voormiddag door werd aangetroffen voor de webcam. Wat hebben wij van Entertainment Today daarmee te maken? Of sterker, wat hebt u daarmee te maken? Niets! Maar tegelijkertijd ook heel veel…

Na een lange voorbereidingsperiode is het deze maand eindelijk zover, de langverwachte start van het theaterstuk ‘Assisen’. De fictieve webcammoord op prostituee Anne Delorge is eindelijk opgelost en dus mag verdachte Jurgen Casteels voor het Hof Van Assisen verschijnen. Een goed pleidooi van de advocaten moet de volksjury overtuigen van hun mening in de schuldvraag. En die jury… dat bent u!

Veel grote namen

Frank Van Laecke mocht voor deze productie van Uitgezonderd. met een absolute topcast werken. Zo zal de rol van verdachte Jurgen Casteels worden neergezet door Peter Thyssen. De rol van Anne Delorge, de vermoordde webcamgirl, zal vertolkt worden door Mira Delbaen. Carry Goossens speelt de rol van haar vader Robert. Manou Kersting blijkt als Filip Daems eigenaar te zijn van Club Afrodite en ook Betty De Schepper, gespeeld door Kadèr Gurbuz, blijkt een dame van lichte zeden te zijn. Zij verschijnen elk voor voorzitter Jef Voorjans (Frans Maes) en Procureur des Konings Veerle Durieux (Francesca Vanthielen). Net zoals hij dat deed in de fictiereeks “De wet volgens Milo” zal Kurt Rogiers opnieuw advocaat zijn. Als Gilles Colin moet hij proberen het publiek te bespelen. Het hele stuk wordt aan elkaar gepraat door Bert Verbeke.

Praktisch

Het stuk gaat aanstaande donderdag 18 januari in première en loopt nog tot en met zondag 11 februari in Theater Elcerlyc in Antwerpen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today