7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Dan toch nieuwe Van In op komst?

© Facebookpagina Pieter Aspe

De populaire Vlaamse misdaadauteur Pieter Aspe (65) kondigde onlangs aan een punt te zetten achter zijn politiereeks rond speurder Pieter Van In en zijn trouwe bondgenoot Guido Versavel. ‘De butlerknop’, die in oktober 2017 verscheen, werd de laatste Van In. Of toch niet? Aspe liet deze week op sociale media iets anders verstaan.

“Ik begin binnenkort aan een nieuwe Van In”, met die woorden op zijn Facebook-pagina deed Pierre Aspeslag, zoals de schrijver in het echte leven heet, de wenkbrauwen van zijn trouwe fans fronsen. Nadat in 2016 Bernadette overleed, de vrouw van de schrijver, besloot hij zijn toenmalig boek “Exit” niet af te schrijven omdat het teveel herinneringen bevatte aan zijn vrouw. Met “De butlerknop” vloeide dan het veertigste Van In-verhaal uit de computer en besloot hij de reeks af te sluiten. Toch blijkt ook bij hem het bloed te kruipen waar het niet gaan kan.

September 2018

Toen een lezer aan de auteur vroeg of het dan de 41ste Van In was, antwoordde Aspe dat het om een nieuwe versie zou gaan. Of het een herwerkte versie is van een eerder boek, of Aspe “Exit” misschien zou afschrijven of dat er dan toch een volledig nieuw boek op komst is, daarover zouden we in september van dit jaar meer moeten weten. Dan staat de release gepland. Ook dat liet de schrijver immers optekenen in een reactie op zijn pagina.

Boekenreeks, stripreeks, televisiereeks en theater

Pieter Aspe debuteerde in 1995 met “Het vierkant van de wraak” en groeide in geen tijd uit tot Vlaanderens populairste misdaadauteur. Er verschenen ook enkele stripboeken rond Pieter Van In, vtm bracht zijn personages tien jaar lang op het scherm en vorig jaar werd het tweede theaterstuk boven de doopvont gehouden.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today