22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Bart Herman werd aangemoedigd door Wim De Craene: “”Je weet niet wat je allemaal te wachten staat”

Bart eert Wim De Craene

Foto: Marc Dewolf

Bart Herman heeft een nieuwe single. Dat is een eerbetoon geworden aan zanger Wim De Craene. Bart leerde de kneepjes van het vak van de zanger zelf en kwam onder zijn vleugels terecht. En hoewel het artiestenleven niet altijd rozengeur en maneschijn is, moedigde Wim Bart toch aan om verder te gaan.

“Toch zag ik hem regelmatig denken: ‘kleinen, je weet niet wat je allemaal te wachten staat’, maar voor de rest moedigde hij mij enorm aan. Toen ik in ’83 van plan was om een single uit te brengen, in het Engels, was hij zelfs bereid om de foto’s voor mijn hoes te maken. Wim was een verdienstelijk fotograaf, dat was zijn hobby”, vertelt Bart in Primo.

Na enkele jaren verhuisde Wim naar Gent en verwaterde het contact tussen hen. “De laatste keer dat ik hem ontmoette was op de luchthaven. Het was aan de uitgang. Hij stond te wachten op iemand en ik ook. Hij vroeg toen hoe het met me ging. Ik vertelde hem dat ik een eerste plaatje zou uitbrengen. Ik zal zijn laatste woorden nooit vergeten: ‘Vree wijs’.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today