12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Bart Kaëll: “Ik moest naar de psycholoog door zijn dood”

Foto: Wim Dezutter

Vier jaar na de eerste opvoering van hun eerste zaalshow ‘Intiem’ trekken Bart Kaëll en Luc Appermont terug naar het theater. Dit keer doen ze dat met ‘Luc en Bart, een paar apart’. Het koppel is 44 jaar samen en zijn nog lang niet klaar met het vertellen van hun verhalen.

“Het wordt een totaal nieuw spektakel met andere liedjes en verhalen. Het basisstramien blijft wel hetzelfde: Bart en ik die via sketches verhalen uit ons leven delen, zoals we echt zijn, dus ook met af en toe gekibbel”, lacht Luc in Story.

Bart licht ook al enkele thema’s op die in de show aan bod zullen komen. “In onze vorige show ging het over de dementie van Lucs moeder. Daar kwamen heel wat reacties op, mensen voelden zich gesteund. Daarom deel ik in onze tweede tournee het moeizame parcours van mijn vader.”

Met deze verhalen willen Bart en Luc aantonen dat ondanks dat ze veel geluk hebben gehad in hun leven, ook heel wat tegenslagen en moeilijkheden hebben gekend. Afscheid nemen van zijn vader viel Bart erg zwaar.

“Ik werd depressief en kreeg tinnitus van de stress. Ik riep de hulp van een psycholoog in. Na een tijdje verdween de tinnitus. Soms voel ik nog altijd dat het me eens te veel wordt en dan ga ik terug langs bij de psycholoog. Dat helpt mij enorm.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today