19 °C Antwerpen, BE
woensdag 30 september 2020
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 30 september 2020

Belgium’s Got Talent: ter land, ter zee en in de lucht!

Niels Destadsbader
Foto: VTM

Op vrijdag 9 maart zijn juryleden Dan Karaty, An Lemmens, Stan Van Samang en Niels Destadsbader klaar voor een nieuwe lading acts in Belgium’s Got Talent. En die beloven spektakel, zowel in de studio als op het water. Maar wordt er ook een Golden Buzzer gebruikt?

Voor de eerste act worden de 4 juryleden van achter hun desk gehaald. Aan de voet van het MAS worden ze opgewacht door Dimitri en Kenny (31 en 36) uit Deerlijk. Als het Flyboard Show Team zorgen de twee sportievelingen voor een primeur in Belgium’s Got Talent: met hun flyboard, aangedreven door een jetski, vliegen ze tot wel 7 meter boven water en dat terwijl ze halsbrekende stunts uithalen. Meer actie is er van de 26-jarige Gilles (Bost). Tot een jaar geleden was hij aan het werk als circusartiest, maar die veeleisende job gaf hij op voor zijn vriendin. “Maar ik mis het te hard en zou mijn passie graag blijven uitoefenen”, geeft Gilles toe. Tijdens zijn auditie spreidt hij zijn acrobatisch talent aan de Chinese mast tentoon.

Een piepjonge singer-songwriter met een torenhoge aaibaarheidsfactor die bovendien nog eens kan rappen: dat is de 12-jarige Yennis (Leest). Het liedje dat hij in Belgium’s Got Talent brengt, gaat over zijn allergrootste droom: vrede op aarde. Miss Kiki Boops zorgt voor zang van een heel ander kaliber. Nederlander Aneudy (37, Assendelft) beschrijft zijn alter ego Kiki Boops als een live zingende dragqueen. Hij wil de jury imponeren met het aartsmoeilijke ‘It’s a man’s world’ van James Brown. “Mijn stem is een combinatie van Amy Winehouse en Adele”, beweert hij zelf. Is de jury even lovend?

Ook in de tweede aflevering passeren verschillende dansgroepen de revue, elk met hun eigen specialiteit. De NSJ Crew (10-18, Brussel) is een vrolijke bende van 24 dansers die samen opgroeiden. ‘Carpe diem’ is hun levensmotto. Dat ze barsten van energie en enthousiasme laten ze zien in een mix van verschillende hiphopstijlen. De naam zegt het zelf: Taptone (15-44, Kessel-Lo) is een groep tapdansers, volgens henzelf een zwaar onderschatte dansvorm. Kunnen ze met hun choreografie zowel krachtig als gracieus uit de hoek komen? “Een conceptuele dans op gesproken woord”, zo omschrijven de dames van J+ Dance Crew hun unieke dans. Ze willen met hun optreden vooral een boodschap overbrengen: iedereen moet zich proberen losmaken van onbereikbare idealen.

De meest mysterieuze act van de avond komt van buikspreker Benjamin (41, Izegem) en zijn pop Michel. Het duo probeert de harten van de jury en het publiek te veroveren met een liedje. Het meest passionele duo is ongetwijfeld Isaura en Ti Caf (25 en 28, Kessel-Lo). Zij introduceren de dansstijl Kizomba in Belgium’s Got Talent, een sensuele dans uit Angola. Zetten ze de juryleden ook in vuur en vlam?

Mentalisten Jo en Kip Curry zijn oude bekenden bij Belgium’s Got Talent. In het tweede seizoen maakte Jo indruk met zijn ‘helderziende’ kip en dit jaar nemen de twee opnieuw deel. Deze keer stuit Jo echter op Niels en zijn angst voor kippen… Ook de stuntmannen van F&B Acrobatics (26 en 27, Ljbubljana) zijn niet aan hun proefstuk toe. De twee Slovenen reizen de wereld rond en proberen in zoveel mogelijk landen deel te nemen aan Got Talent. Na Slovenië, Italië, Spanje en Duitsland is nu België aan de beurt. Hun talent? Op acrobatische wijze aan elkaar hangen, kruipen en draaien. En alsof dat nog niet straf genoeg is, doen ze dat alles op… een hoverboard. Maar zijn ze straf genoeg om door te stoten naar de shows?

Belgium’s Got Talent, vrijdag 9 maart 2018 om 20u40 bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today