18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024

Boer Kim uit Boer Zoekt Vrouw: “Mentaal is het erg zwaar”

Foto: DPG Media

Hebben jullie boer Kim Biets uit het meest recente seizoen van ‘Boer Zkt Vrouw’ altijd al eens willen ontmoeten. Dat kan. De aardappelboerderij van Kim is niet alleen een boerderij, maar ook een vakantiehoeve waar je heerlijk kan gaan logeren.

“Als kind hielp ik mijn vader al vaak in het bedrijf en ik heb mijn diploma van landbouwingenieur en marketing op zak. Pas vier jaar geleden ben ik in de zaak van mijn ouders gestapt. Ik had nooit gedacht dat het ondernemerschap me zo goed zou liggen. Mijn papa laat me voldoende vrij om m’n eigen ding te doen. Hij heeft de ervaring, maar staat open voor de ideeën van mijn generatie”, legt Kim uit in Story.

Boer zijn, voor velen lijkt het vooral hard werken, maar voor Kim valt het allemaal behoorlijk goed mee.

“Toch zeker op fysiek vlak. Alle machines doen het zware werk tegenwoordig. Maar mentaal is het wel soms zwaar. Je bent afhankelijk van het weer, de prijzen, de richtlijnen van de overheid… We proberen duurzaam en milieuvriendelijk te investeren, maar het moet genoeg opbrengen natuurlijk.”

Ook door de coronacrisis werd het de boeren de laatste 2 jaar niet makkelijk gemaakt. “Vroeger moest je alleen denken aan produceren en kwam je met een volle portefeuille van een veiling terug. Nu moet je alle kosten goed berekenen. De gouden jaren  in de landbouw zijn voorbij.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today